Бойкот ірландської письменниці Саллі Руні отримав підтримку 70 письменників

Ірландська письменниця виступила проти перекладу свого нового роману на іврит.

Сімдесят відомих письменників та видавців, таких як Рейчел Кушнер, Ейлін Майлз та Франциско Голдман, підписали листа на підтримку письменниці Саллі Руні, яка відмовилася продавати права на переклад свого роману на іврит. Про це повідомляє cursorinfo.co.il.

Причиною відмови стала політична позиція письменниці. Вона висловила солідарність з рухом BDS («Бойкот, ізоляція та санкції»), що прагне, за її словами, «покласти край міжнародній підтримці утисків палестинців в Ізраїлі та змусити Ізраїль дотримуватися міжнародного права».

У відповідь найбільші книгопродавці Ізраїлю вирішили прибрати з полиць ранні романи Руні. Дві книги, що були популярними в Ізраїлі, більше не будуть доступні в магазинах мережі Steimatzky та Tzomet Serafim, а також на їхніх сайтах.

Пропалестинська група Artists for Palestine UK організувала листа на підтримку Руні зі списком підписів письменників та видавців зі США та Великобританії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Подібно до неї, ми продовжимо відгукуватися на заклик палестинців до ефективної солідарності, так само, як мільйони людей підтримали кампанію проти апартеїду в Південній Африці», — йдеться у листі. «Ми продовжимо підтримувати ненасильницьку боротьбу палестинців за свободу, справедливість та рівність».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.