Блогерку, яка назвала українську мову мерзенною, звільнили з роботи

Компанія AllStars-IT звільнила свою співробітницю, яка ображала у соцмережах українську мову. Як повідомляє glavcom.ua, про це йдеться в офіційній заяві її пресслужби в Instagram.

Скандал навколо дівчини, яку ідентифікували як Анастасію Польських, розгорівся після того, як вона назвала українську мову «мерзенною».

Коли ж користувачі, які це помітили обурилися такими висловлюваннями, вона видалила пост, заявивши, що не хоче «принижуватися перед хворими людьми», а потім опублікувала кілька рекламних сторіз і подякувала за «піар».

У свою чергу в AllStars-IT її позицію не розділили і вирішили звільнити.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Компанія не підтримує погляди Анастасії щодо української мови. Навпаки, ми є активним учасником і організатором соціальних проектів на благо українського суспільства… Беручи до уваги неприпустимі публічні висловлювання та результати роботи Анастасії, сьогодні дівчині офіційно повідомили про закінчення професійних відносин», — заявили в IT-компанії.

Сама дівчина на це поки ніяк не відреагувала.

Як повідомлялося, 13 липня в центрі столиці побили киянина через українську мову.

Нагадаємо, 16 липня чергові норми Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» набули чинності в повному обсязі, попри шалений опір антиукраїнських сил у парламенті та поза ним.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.