Благодійний фонд Джоан Роулінг зібрав для українських дітей майже мільйон фунтів стерлінгів

Крім того, автор “поттеріани” відкрила на своєму офіційному сайті безкоштовний доступ до її українських перекладів.

Як ми писали на початку березня , на тлі того, що відбувається в Україні, представникам світової культури вже не до тих “розбірок”, які займали їх ще недавно – зокрема нападок на Джоан Роулінг, причому в тому числі і від тих, хто цілком зобов’язаний їй своїми кар’єрою та грошима. Тобто акторів, які зіграли ще дітьми в екранізаціях її “поттеріани”. І час показав, хто чого вартий. Менш ніж три місяці тому найпопулярніша у світі письменниця виступила з закликом допомогти українським дітям через заснований нею благодійний фонд Lumos.

Тоді ми писали, що можна з упевненістю передбачити, що до голосу Роулінг дослухаються мільйони людей, які виросли на її книгах або читали їх своїм дітям. І не помилилися – як вона зараз повідомила у своєму Twitter , Lumos зібрав майже £1 млн. Фонд також надасть допомогу українським дітям у харчуванні, ліках та лікарських консультаціях.

Крім того, Роулінг відкрила на своєму офіційному сайті безкоштовний доступ до книг “поттеріани” в українському перекладі. Поки що – до перших трьох, на підході – решта.

lenta.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал