Білоруський архієпископ прокляв Лукашенка й відлучив його від церкви

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка прокляв предстоятель Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін і відлучив його від церкви.

Це сталося у неділю, 22 листопада 2020 року, під час служби в соборі святого Кирила Туровського у Торонто (Канада), передає білоруська служба Радіо Свобода.

На богослужінні у соборі в присутності віруючих архієпископ Святослав Логін зачитав “Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку – диктатору, вбивці і мучителю народу побожного білоруського”.

екст відлучення називається “Анафема колишньому президенту Олександру Лукашенку, який творить беззаконня, переслідує і вбиває православних та інших мирних християн за правду в Білорусі”.

На початку відлучення сказано, що “благочестивий білоруський народ зараз переживає непростий час, коли за наказом самозванця – колишнього президента Олександра Лукашенка, одержимого Дияволом, наші діти вбивають і знущаються над нашими братами і сестрами. Цей кат і його спільники вчиняють криваві розправи над мирним населенням на вулицях та у в’язницях в столиці Мінську і в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богоборницьку політику більшовиків, відкрито порушуючи заповіді Божі, руйнуючи пам’ятники на вшанування спочилих”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Владою, даною нам Богом, ми відлучаємо від Святої Православної Церкви і проголошуємо анафему колишньому президентові Олександру Лукашенку, який носить християнське ім’я і належить Православній Церкві тільки за народженням, забороняє йому приступати до Тайн Христових, згадувати його в православних службах і молитвах до повного каяття перед Церквою і білоруським народом. Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській владі, не підкорятися злочинним наказам, тому що в іншому випадку вас чекають прокляття Ваших нащадків в земному житті і пекло в небесному житті”, – сказав архієпископ Логін.

У зверненні також йдеться про те, що архієпископ і священики БАПЦ моляться “за здоров’я поранених і ув’язнених, а також за упокій вбитих мирних демонстрантів – захисників Білорусі, чиї страждання і жертви не даремні, які надихають співвітчизників на протистояння злу та брехні заради добра, заради свободи і незалежності нашої Батьківщини”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.