Бібліотека Кембриджу повідомила про крадіжку рукописів Дарвіна. Їх і так вже шукають 20 років

Бібліотека Кембриджського університету просить допомогти знайти зниклі дві записні книжки Чарльза Дарвіна. Одна з них містить знаменитий малюнок 1837 року «Древо життя» — приблизна схема еволюційного розвитку живих істот. Під час ретельної перевірки експерти дійшли висновку, що втрачені в 2001 році рукописи, швидше за все, вкрадені.

Як повідомляє babel.ua, про це йдеться на сайті університету.

Ще з 2000 року персонал бібліотеки вважав, що записні книжки Дарвіна, які не змогли знайти, прибрали не в той розділ архіву. Тоді обидві книжки вилучили з архіву для фотографування, після чого виявилося, що «невелику синю коробку із записами не повернули на місце».

BBC уточнює, що самі блокноти невеликі, їх зберігали у зробленій на замовлення синій коробці. Також відомо, що бібліотека Кембриджського університету величезна за розмірами — містить понад 200 км стелажів, на яких зберігається понад 10 мільйонів карт, рукописів та інших обʼєктів.

На початку цього року директор бібліотеки Джессіка Гарднер влаштувала новий пошук. Фахівці прочесали окремі зони складських приміщень бібліотеки. Вони перевірили 189 ящиків з книгами, малюнками і листами Дарвіна. Але записників, як і раніше, немає.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Ці записники, ймовірно, вкрали», — резюмувала Гарднер.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.