Без голосування і переможців. Яким буде шоу Євробачення-2020

Про альтернативне Євробачення в умовах карантину та про те, хто представлятиме Україну на конкурсі наступного року, в ефірі Українського радіо nrcu.gov.ua розповіла голова української делегації пісенного конкурсу Євробачення Оксана Скібінська.

16 травня о 22-00 замість скасованого через коронавірус фіналу пісенного конкурсу транслюватимуть альтернативний варіант прямоефірного концерту Євробачення “Європо, запали світло”. Переглянути концерт можна буде  наживо по каналу UA-1, а також послухати в ефірі радіо “Промінь”. “Особливістю цього шоу є те, що це не конкурс. Тобто не буде відбуватися голосування або вибір переможця. Натомість організатори вирішили віддати шану усім учасникам, які, на жаль, не зможуть у конкурсному форматі представити свої пісні. Таким чином в ефірі прямої трансляції прозвучать усі пісні, які подавалися цього року на конкурс. Усі глядачі і слухачі матимуть змогу почути, як до них звертаються учасники із 41 країни, які подавалися на участь у конкурсі. Також прозвучать пісні легенд Євробачення, які відомі своєю участю у минулі роки. Крім того, будуть також певні інтерактивні види взаємодії. Тобто усі учасники виконають одну пісню, яка є також хітом минулих Євробачень. Крім того, вже зараз розпочалася цікава ініціатива, заохотити усіх прихильників Євробачення зробити відеозапис, на якому вони виконують хіт іншої ірландської легенди Євробачення Джонні Логана, який став переможцем конкурсу в 1980 році з піснею “What’s Another Year?”. Усі охочі можуть записати своє виконання цієї пісні на відео та відправити організаторам у Нідерланди.  Після чого, вони виберіть найкращі фрагменти і теж покажуть їх у прямому ефірі. Тому можна буде побачити прямі трансляції не лише зірок-учасників, а можливо й себе”, – коментує Оксана Скібінська.

Вперше за всю історію пісенного конкурсу “Євробачення”, подія не відбудеться у звичному форматі. На питання, чи збережуть  Нідерланди право  на проведення конкурсу наступного року і хто представлятиме Україну Оксана Скібінська відповідає так: “Зараз проводяться перемовини стосовно наступного року, для того, щоб визначити в якому місті, в якій країні відбудеться наступне Євробачення. Упродовж кількох наступних тижнів ця інформація стане відомою. Єдине що ми знаємо, що ті учасники, які мали бути представлені на конкурсі цього року  зможуть взяти участь у конкурсі і наступного року. Тут мовники самі обирають, чи проводити новий національний відбір, чи залишити того часника, якого він обрав у 2020 році. Що стосується пісень, то всі вони зміняться. Відповідно у конкурсі наступного року будуть представлені нові оригінальні авторські пісні, які з’являться після 1 вересня цього року. Для всіх країн це рішення кожного мовника окремо. Суспільство ж визначилося, що саме гурт 2GO-A”  має представляти Україну наступного року, тому що вони вже здобули свою перемогу в чесному конкурсі. Вони вибороли право вийти на міжнародну сцену. На жаль, гурт “GO-A” не зможе представити ту пісню, з якою він переміг в національному відборі, проте право вийти на сцену Євробачення вони абсолютно справедливо заслужили. Раніше ми обирали учасника з піснею, а тепер ми маємо учасника і маємо подумати над піснею. Тому це новий і цікавий виклик, який стоїть перед нашою командою”.

Ми часто чуємо, як напередодні Євробачення говорять про фаворитів конкурсу. Як визначають цю “прохідність” учасника пояснює Оксана Скібінська: “У пісенному конкурсі “Євробачення” є таке поняття, як букмекерські ставки на те, хто переможе у конкурсі. І ці ставки є своєрідним радаром, за яким визначають як же складеться доля того чи іншого учасника у конкурсі. Слід розуміти, що букмекерські ставки не є гарантією того результату, який буде безпосередньо під час конкурсу. Майже щороку відбуваються абсолютні зміни в ставках вже після того, як починається тиждень Євробачення. Тобто перші ставки з’являються після національних відборів. Вони дещо змінюються після того, як в учасників  з’являються кліпи, а потім вони можуть значною мірою ще переформатуватися після того, як стане відомо, якими будуть сценічні постановки. Тому перші прогнози, які були після національно відбору абсолютно не були для нас показовими”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал