“Без автора”: презентація збірки Максима Кривцова на основі його побажань

У книгарні “Сенс” на Хрещатику 15 березня відбулась презентація збірки “Вірші з бійниці” поета і військового Максима Кривцова. Подія відбулась без автора, адже 7 січня Кривцов загинув. Однак організатори старалися врахувати всі побажання щодо презентації, які Максим залишив за життя.

Суспільне Культура інформує про деталі зустрічі.

 

У грудні 2023 року у видавництві “Наш Формат” вийшла дебютна збірка поезій Максима Кривцова “Вірші з бійниці”. Незабаром “Український ПЕН” визнав її однією з найкращих українських книжок 2023 року. Максим Кривцов загинув на фронті, не встигши організувати презентацію своєї книжки.

У події взяли участь друг Максима військовий та автор Дмитро Вербич, кінорежисерка та поетеса Ірина Цілик, учасники проєкту “Підпільний стендап” Святослав Загайкевич та Ганна Кочегура. А модераторкою була редакторка і ведуча “Телебачення Торонто” Олександра Гонтар.

Також фронтвумен гурту Vivienne Mort Даніела Заюшкіна виконала пісню на поезію Кривцова “Не ходи ти тут, не ходи”, а Данило Гайдамаха виконав інший вірш — “Колискова терикону”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал