Берлін шкодує, що Мінськ вимагає припинити діяльність Ґете-Інституту в Білорусі

Мінськ вимагає припинити діяльність німецьких інституцій – Ґете-Інституту та DAAD – у Білорусі. У Берліні шкодують про таке рішення і вважають, що це означатиме подальшу міжнародну ізоляцію країни.

У Берліні шкодують про вимогу Мінська припинити діяльність німецьких інституцій – мережі культурних центрів Ґете-Інститут (Goethe-Institut) і Німецької служби академічних обмінів (DAAD) – у Білорусі. Цей крок “сприятиме подальшій міжнародній ізоляції Білорусі”, і від нього “постраждають білоруські громадяни, яких позбавлять можливостей суспільної та культурної співпраці”. Про це заявив речник МЗС Німеччини в середу, 30 червня.

Речник зазначив, що Ґете-Інститут і DAAD десятиліттями уможливлюють культурні й академічні зв’язки між Німеччиною, Європою та Білоруссю, і ця робота зближувала Німеччину й Білорусь на суспільному й культурному рівнях. “Уряд Німеччини і надалі працюватиме над тим, аби зберігати культурну й суспільну співпрацю між нашими країнами у майбутньому”, – ідеться в заяві МЗС.

Речник міністерства додав, що Німеччина та Євросоюз “перебувають на боці білоруського населення і підтримують його дії та прагнення до поваги його базових політичних прав”. МЗС Німеччини закликає білоруську владу “розпочати серйозний та інклюзивний національний діалог та погодитися з легітимними вимогами протестного руху”.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.