«Бабуся та рак»: на видання важливої книги збирають 123 тисячі гривень

Книжка «Бабуся та рак» показує боротьбу з хворобою дорослого очима дитини. Аби книжка побачила світ, артвидавництво «Чорні вівці» оголосило збір коштів. Потрібні 123 400 гривень.  Про це повідомляє gre4ka.info.

«Бабуся та рак» – це арт-бук, який допоможе «увійти» не в біль, а в ситуацію, з якою проживає так багато людей. Це неймовірно важлива тема, якої ми всі боїмося. Я б хотіла, щоб цей проєкт був реалізований, щоб про нього говорили, ним дихали, бо це неймовірно важливий текст», – каже головна редакторка дитячого артвидавництва «Чорні вівці» Христя Венгринюк.

У книжці немає похмурих лікарів чи непривітних лікарень, немає складних наукових термінів чи особливостей лікування. Є лише бабуся, до якої «вчепився рак», й онука, яка понад усе прагне відчепити його від рідної людини.

Ілюстрації до видання зробила художниця Ганна Сурган.

«В основі цієї історії – хвороба моєї мами, бабусі моєї донечки, – говорить авторка книги Марія Правда. – Я довго шукала слів, аби водночас висловити свої тривоги та сподівання і підтримати рідну людину в непростий період лікування. Я знаю, що на такі серйозні теми в нас із дітьми говорять мало, але також впевнена, що для кожної родини, яку спіткало це лихо, настає час, коли потрібно пояснити малечі, що й чому відбувається. Гадаю, що книжка «Бабуся та рак» може стати для когось стимулом розпочати діалог із дитиною та розповісти їй про важливе».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зробити внесок, аби книга побачила світ, можна на Спільнокошті за посиланням.

До кінця збору коштів залишилося 90 днів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.