Баба Яга? Опудало? Персонаж із російського фільму жахів? Насправді – сестра “Альонки”, Снігуронька з Костроми

Напередодні новорічних свят у російській Костромі встановили каркасну фігуру Снігуроньки. Про це повідомляє clutch.net.ua.

При цьому персонаж із дитячих казок, який має радувати дітей, викликає жах як у дітей, так і у дорослих. Користувачі соціальних мереж обурені тим, що місцева влада ще раз встановила статую, яка лякає своїм неподобством.

Інсталяцію спорудив місцевий майстер. У коментарях люди порівнюють казкового персонажа з Бабо-Ягою та опудалом, яке прийнято спалювати на Масницю. “Це Снігуронька, але її дуже просили прибрати. Діти лякаються”, – пишуть коментатори.

Голова міської служби ЖКГ Андрій Шилін порекомендував городянам дивитися на інсталяцію увечері, коли вона підсвічена. Він погодився, що вдень вона виглядає не найкращим чином. У той же час люди відзначають, що у вечірній час конструкція виглядає ще страшніше. “Іноді у неї вмикали очі – ось тоді ставало страшно”, – коментують у Мережі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначимо, що це не перший арт-провал у Росії. Раніше людей насмішив пам’ятник “Альонці”, який відкрили у Нововороніжі. Ось як вона виглядала:

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.