«Азов» росіянам: нацизм – це впевненість у своєму праві наднації керувати іншими народами. Нічого не нагадує?

Полк «Азов» звернувся до Росії та її народу, щоб розвінчати пропагандистські міфи довкола полку і свою причетність до нацизму.

Звернення полку оприлюднив російський журналіст Олекснадр Невзоров.

«Азов – це підрозділ Національної Гвардії, який сформований із добровольців у 2014 році, після того, як Росія відібрала Крим, частину Луганської та Донецької області. Це підрозділ, у якому служать: українці, росіяни, євреї, греки, грузини, кримські татари та білоруси. У цьому підрозділі вже 8 років служать пліч-о-пліч солдати різних віросповідань: православні, католики, протестанти, язичники, іудеї та мусульмани. Де більшість розмовляє російською»», – йдеться у звернені.

В той самий час росія бомбардує Бабин Яр, у якому поховані жертви нацизму ХХ століття,  обрушує тонни снарядів на лікарні, школи, дитячі садки, церкви, російські солдати розстрілюють людей похилого віку, вбивають дітей та вагітних жінок, як колись це робили гілерівці.

«Нацизм – це невгамовна потреба у вбивстві людей, які наважилися стати вільними. Це впевненість у своєму праві якоїсь наднації і це впевненість у праві керувати іншими народами, при цьому ґвалтувати та грабувати інші держави. Нічого не нагадує?» – задають питання в «Азові».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Азов» наголошує, що був, є і буде щитом для України, а його головною метою є захист та розвиток своєї країни, свого народу, і життя громадян.

Думаючим російським людям в полку побажали повалити той уряд, який посилає своїх синів на вірну смерть «заради брехливих ілюзій отруєної реальності замість того, щоб народ росії жив, любив і розвивався».

росія почала своє вторгнення в Україну у квітні 2014 з Донецької та Луганської областей з Кримом, 24 лютого 2022 воно стало повномасштабним.

centr.tv