Австрійського художника розкритикували за антисемітські зображення

У двох містах Австрії прибирають статуї, створені відомим художником Манфредом Кільнхофером, після того, як він поділився зображенням ізраїльського прапора із зіркою Давида, що складається зі шприців, що стало останнім у серії протестів проти правил пандемії.

Про це повідомляє cursorinfo.co.il з посиланням на Jerusalem Post.

Манфред Кільнхофер — скульптор, чия серія «Зберігач часу» є чоловічими фігурами священиків, закутаних у лляні тканини. Одна з цих фігур була включена до зображення, яке Кільнхофер розмістив у своїх соціальних мережах. Фігура була оточена словами, зокрема словом «єврейська».

Публікацію було зроблено у зв’язку з тим, що Австрія перебуває на межі того, щоб стати першою країною, яка запровадить обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для всіх дорослих, що викликає протести критиків правил країни щодо пандемії.

Кільнхофер визнав, що він «переборщив» із зображенням, проте захищав його як частину своєї схильності до створення «критичних речей». Він сказав, що текст був доданий кимось іншим, хто зламав його комп’ютер, але критика євреїв була навмисною.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Виробники вакцин часто є євреями. Я це десь читав. Подивіться, хто є босом фармацевтичної промисловості», – сказав Кілнхофер. Нагадаємо, що генеральний директор компанії Pfizer – єврей.

У відповідь на публікацію місто Штайр здає на зберігання скульптуру із серії «Зберігач часу». А мер Лінца Клаус Люгер заявив, що його міський уряд припиняє дію угоди про встановлення статуї «Зберігач часу» на центральній вулиці.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.