Асоціація замків і музеїв Балтійського моря припинила співпрацю з РФ

Асоціація замків і музеїв Балтійського моря висловила солідарність з українським народом та припинила співпрацю з Росією.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Association of Castles and Museums around the Baltic Sea була заснована як інструмент, що допомагає процесу культурного возз’єднання Європи, висловила солідарність з українським народом, засудила військову агресію проти України та припинила співпрацю з російською федерацією”, – зазначили в УКФ.

В Асоціації констатували, що 24 лютого 2022 року росія напала на Україну, тобто атакувала Європу. Щодня і щоночі московські танки, реактивні літаки і ракети посилаються, щоб убивати невинних людей і свободу. Українські воїни та мирні жителі борються за свою країну “і за всіх нас”. Їхні матері, дружини та діти шукають притулок у підвалах чи в сусідніх країнах. “Пекло на землі горить знову”, – йдеться у заяві.

“У цьому контексті Асоціація замків і музеїв Балтійського моря здається такою ж незначною, як піщинка на березі моря. Проте кожна піщинка становить міцний берег проти шторму. Асоціація не може відправити в Україну ані зброю, ані польовий госпіталь, проте може висловити свою солідарність з українцями та припинити співпрацю з російськими державними організаціями. Асоціація також ухвалила рішення припинити будь-яку роботу над каталогом російською мовою”, – йдеться в заяві представників Асоціації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал