Армія РФ зазнає втрат на усіх напрямках, вони вже використали 95% батальйонних тактичних груп — Данілов

Російська армія зазнає втрат на усіх напрямках: Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил.

Про це повідомляє секретар РНБО Олексій Данілов.

«Українські військові й сили територіальної оборони перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення міст Київ, Харків та щодо виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей», — пояснює він.

Російське командування вже використало не менше 95% підготовлених батальйонних тактичних груп та потребує термінового підтягування резерву.

Схожі цифри називала й розвідка США. 3 березня CNN писали про те, що РФ використала 90% стягнених до українських кордонів сил.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації і оновлення, ворог наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об’єктах», — додає Данілов.

Та нагадує, що армія РФ поставила світ перед загрозою глобальної катастрофи, обстрілявши територію Запорізької АЕС, внаслідок чого зайнялася пожежа. Терористичними методами ведення війни секретар РНБО також називає:

  • використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів;
  • перевдягнення насамперед російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму;
  • обстріли мирних районів, міст і сіл.

Ситуація на різних напрямках бойових дій

Гарячим залишається Південний напрямок, каже Олексій Данілов. Там російські окупанти концентрують ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси.

«Українське військо готове до відсічі окупанту і його знищення, де б він не був!», — впевнений секретар РНБО.

Так само думає і начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. На Миколаївщині тривають бої.

«Не нервуємо, палимо їхню техніку» — каже Віталій Кім.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович також наголосив: рух армії РФ відбувається на окремих напрямках після поповнення резервів та тилових запасів.

Найбільший успіх окупантів у місті Енергодар, де росіяни частково встановили контроль над Запорізькою АЕС. Також загарбникам вдалося просунутися до міста Вознесенськ: напрямок з Миколаєва на Кривий Ріг.

«Наші війська його там зупинили. Інша гаряча точка: північний захід від Києва. Там зараз ідуть бої: наземні частина, авіація, артилерія зупиняють противника. Місто Харків та Охтирка піддаються нищівним ударам. Про це знають на міжнародному рівні», — каже Арестович.