Анонімний покупець нарешті заплатив за книги, куплені майже 50 років тому

За повідомленням порталу The Bookseller, анонімний покупець, який забув заплатити за свої книги у філії Waterstones майже 50 років тому, нарешті відправив гроші.

Магазин одного з відділень британської книготорговельної мережі Waterstones, розташованого на Гауер-стріт у Лондоні, опублікував у Твіттері фотографію листа від анонімної людини, надрукованого на принтері, в якому той пояснює: «У 1974 році я забув заплатити за кілька книг, це було давно, та з урахуванням інфляції вартість становила б близько 100 фунтів стерлінгів. тому я надіслав вам 120 фунтів стерлінгів, щоб компенсувати відсутність платежу».

Представник Waterstones прокоментував виданню: «Книгарні — це дивовижні місця, чиї покупці були і залишаються фантастичними людьми», і додав: «Щоб підтримати такий чудовий жест, ми пожертвуємо ці гроші благодійній організації Book Trust, і ми сподіваємося, що наш анонімний клієнт з минулого схвалить цей крок і, можливо, прийде до нас знову!»

У Book Trust, найбільшій благодійній організації Великобританії, яка націлена на розвиток навичок читання у дітей, з вдячністю прийняли цю пожертву, зазначивши, що «важко було вигадати щось зворушливіше». У листі подяки говорилося: «Це дійсно змінить ситуацію, так що спасибі».

Фото: thebookseller.com.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.