Анна Франк, яка спалює символ Z. У Мілані з’явився стріт-арт, присвячений війні в Україні

На вулицях Мілана з’явився новий стріт-арт — на ньому зображена єврейська дівчинка, бранка Освенцима та Берген-Бельзена Анна Франк, яка спалює символ розв’язаної Росією війни в Україні.

Автор роботи — італійський художник Олександро Паломбо. Так він вирішив висловити солідарність із захисниками України.

На новій роботі Паломбо всесвітньо відома жертва Голокосту Анна Франк вбрана у світло-блакитну сукню і синьо-жовтий шарф, одяг кольорів українського прапора. У руках вона тримає червоний аркуш паперу з літерою Z у білому колі.

«Ми є свідками моделі війни, яка розвивається з використанням безлічі засобів, включаючи фальшиві новини та пропаганду в соціальних мережах, щоб вплинути на почуття та громадську думку. Путінська „денацифікація“ — це важка операція пропаганди та містифікації, проведена для того, щоб виправдати варварське вторгнення в Україну», — написав Паломбо в Instagram.

«Пам’ять — одне з найпотужніших антитіл, яке дозволяє нам захищатися від небезпек сьогодення, — додав художник. — Ми маємо виховувати нові покоління та розповідати їм про те, що сталося. Ми повинні робити це без фільтрів, прямо, знову і знову, через пам’ять про факти та жахливі образи, що відображають жахи Голокосту та винищення мільйонів людей».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначимо, раніше Александро Паломбо створив на вулицях Мілана роботу під назвою Російська рулетка. Самогубство царя.

https://nv.ua/art/v-milane-poyavilsya-risunok-anny-frank-szhigayushchey-simvol-z-foto-50228994.html