Американська письменниця напише феміністичну версію роману Орвелла “1984”

Жіночу версію роману-антиутопії Джорджа Орвелла “1984” планують опублікувати в 2023 році. Книжка отримала назву “Джулія”. Її напише американська письменниця Сандра Ньюман.

Як інформує suspilne.media, про це пише Dailymail.

Син Джорджа Орвелла Річард Блер схвалив випуск нової версії “1984”, яка переосмислює історію з позиції жіночої героїні — коханої Вінстона Сміта Джулії.

У романі “1984” події відбуваються у державі Океанія, де править Великий Брат, а поліція думки викорінює будь-які зародки індивідуального мислення. Головний герой Вінстон Сміт працює в Міністерстві правди, переписуючи історію. За сюжетом, він заводить роман із Джулією, яка також є співробітницею міністерства.

Видавець нової версії роману зазначає, що Джулія розуміє світ Океанії “куди краще, ніж Вінстон, і здебільшого задоволена своїм життям”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, “вона кон’юнктурна, ні в що не вірить і зовсім не цікавиться політикою. Вона регулярно порушує правила, але співпрацює з режимом, коли це необхідно”.

На думку видавця, Джулія — “ідеальна громадянка Океанії”, світ якої перевертається після зустрічі з Вінстоном та перестає бути безпечним.

“Два питання, які залишилися без відповіді в романі Орвелла. Що Джулія побачила у Вінстоні і як вона просувалася партійними сходами”, — вважає Білл Гамільтон, який займається літературною спадщиною письменника.

Сандра Ньюман стала відомою в 2002 році завдяки дебютному роману “Єдина хороша річ, яку хтось коли-небудь робив” (The Only Good Thing Anyone Have Ever Done). За нього письменниця отримала нагороду премії The Guardian First Book Award.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.