Акунін розповів про свою нову книгу про Фандоріна – «Планета Вода»

Письменник Борис Акунін (справжнє ім’я – Григорій Чхартішвілі) поділився подробицями сюжету своєї нової книги «Планета Вода» з циклу «Новий детектив» про пригоди Ераста Фандоріна. Книга складатиметься з трьох детективних повістей і вийде навесні 2015 року.
І це попри те, що ще два роки тому письменник заявив, що вирішив закінчити серію детективних романів про пригоди Ераста Фандоріна.
«Дія нової книги відбувається до того, як герой потрапив в Чорне Місто. Так що Ераст Петрович все той же, яким його знають читачі. Дуже стежить за собою, трошки манірний і – за поняттями ХХ століття – вже дещо старомодний. Але дуже, дуже красивий і надзвичайно небезпечний для злодіїв», – пояснив Акунін і додав, що лиходіїв в книзі буде троє.
Перша повість дала назву всій збірці – «Планета Вода». Автор уточнив, що за жанром це технократичний детектив. Друга повість «Парус самотній» позначена як ностальгічний детектив. За сюжетом герой вирушає в глуху Заволзьку губернію і зустрічається зі своїм минулим. Третя повість називається ​​«Куди ж нам плисти?» і являє собою «ідіотичний детектив». Дія в ній відбувається в Польщі 31 грудня 1912.
За словами Акуніна, «Планета Вода» – передостання книга циклу про Фандоріна. Наступний роман, про вихід якого поки не повідомляється, завершить серію.
Серія романів про детектива Ераста Фандоріна почалася в 1998 році, коли вийшла книга «Азазель». На даний момент опубліковані 14 повноцінних творів циклу. В цілому вони були перекладені більш ніж 30-ма мовами світу. Романи «Азазель», «Турецький гамбіт» і «Статський радник» екранізовані.
Lenta.ru
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал