9-го жовтня у Коростені відбудеться ХV Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «ПРОСТО НА ПОКРОВУ»

У жовтневій порі, де панують чарівні миті безкрайнього синього неба, багряного листя, іноді й щедрого сонця, сивих світанків і замріяної тиші, коли так буйно квітнуть осінні пломенисті чорнобривці, напередодні святої Покрови та Дня українського козацтва, за доброю традицією, щороку Коростенщина скликає до себе учасників Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Просто на Покрову». Заснував його, за сприяння Коростенського міського голови Володимира Москаленка й Коростенських райдержадміністрації та райради, заслужений журналіст України, автор відродження хати, де народився Василь Юхимович, фундатор премії його імені Віктор Васильчук.

Цього разу свято стартує 8 жовтня (п’ятниця) о 12-й годині Літературним вернісажем учнівської творчості «Література свіжого повітря» на майданчику розважально-розвивального комплексу «Шалена PANDA». А вже 9-го жовтня Коростенський палац культури імені Тараса Шевченка і вже згаданий майданчик зустрічатимуть гостей і учасників майже з усієї України. Тут біля пам’ятника Великому Кобзареві пройде урочиста частина. Затим відбудуться відвідини садиби-музею Василя Юхимовича в Сингаях. Пройдуть традиційні літературні змагання «Уроки прози» та «Поетичний марафон». Затим будуть вручені нагороди і спілкування  в неформальній обстановці.

Цьогоріч ви зможете також узяти участь ще й у “КоростеньBOOK-fest” (запрошуємо видавництва взяти участь у святі). Придбати чимало цікавих книжок з автографами авторів.

Отож ласкаво просимо журналістів, письменників, художників, композиторів, видавництва, і просто закоханих у рідне слово людей, до Коростеня 9-го жовтня. Ми на вас чекатимемо о 9-й годині біля міського палацу культури імені Т. Шевченка (м. Коростень, вул. Грушевського, 3). Телефонуйте: 067-410-90-61 Віктору Васильчуку.

Оргкомітет.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал