33-річний бездомний ветеран війни мандрує Карпатами і мріє залишитися тут надовго

Олександр Артющенко – ветеран війни на Донбасі, переселенець з Луганської області, бездомний. Зараз він мандрує Карпатами.

Олександру 33 роки. Він родом з Луганщини. З початком війни виїхав з окупованої території й пішов добровольцем на фронт. З війни повернувся в нікуди: з 2017 року Олександр — бездомний.

У квітні чоловік приїхав у Карпати й захопився горами. Тепер він подорожує з наплічником, спальником і мінімумом речей.

“У нас тут безцінна земля, – каже він про Карпати. – Треба кожен міліметр її цілувати. За нашу землю вмирало стільки народу!.. І продовжує вмирати…”

Олександр каже, що хоче надовше залишитися на Прикарпатті, йому до душі Франківщина. Він мріє стати гірським провідником. Але для цього потрібне хороше спорядження і пристойний вигляд, а в нього розлазиться по швах наплічник і ледь тримаються купи потріскані черевики.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Та попри непевне становище він нікого не звинувачує. Дивіться історію про ветерана, який шукає себе і свій дім у мирному житті, розказує Громадське.

Сконтактувати з Олександром Артющенком можна за телефоном: +380 66 870 2167.

Знімав і монтував — Макс Левін.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.