21 березня відбудеться нагородження перших лауреатів Літературної премії Ірпеня

Церемонія нагородження перших лауреатів Літературної премії Ірпеня запланована на 21 березня. Про це редакції ITV повідомив СЕО товариства «Відважних» Володимир Карплюк. Про це повідомляє itvua.tv.

У номінації «Література для дітей» перемогла Олена Терещенко з історичною повістю «Скринька королеви Анни», в номінації «Проза» найкращим був визнаний твір Юлії Шеко «Розділені навпіл», а серед поетів журі виділило Юлію Григорук (збірка «Забинтований світ»).

Спонсором премії виступило товариство «Відважних».

Нагадаємо, щорічну всеукраїнську творчу премію «Літературна премія Ірпеня» у 2020 р. заснувала Інвестиційна рада міста. Премія спрямована на пошук нових авторів із метою їх мотивації до подальшої творчості. Запровадження номінації «Література для дітей» пов’язане з тим, що саме в Ірпені жив знаменитий дитячий письменник, автор «Пригод Незнайка» Микола Носов.

На розгляд журі приймалися неопубліковані раніше рукописи авторів, які ще не видавали жодної книги, але друкували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Оргкомітет отримав сотні рукописів від літераторів із усієї України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кожен із лауреатів отримає премію – 50 тисяч гривень – та можливість видати свою книгу.

Довідка. ТОВ «Відважних» – це група будівельних компаній, яка демонструє нові підходи та високий рівень соціальної відповідальності. З 2010 р. колектив «Відважних» побудував 16 житлових комплексів, у яких уже проживає 10 тисяч мешканців. Серед них – ЖК «Новатор», «Варшавський Двір», «Rich Tawn, Буча», «Буча Квартал», «Центральний», «Парковий», «Лісова Буча», «Полтавський», «CENTRAL HOUSE» та ін. Це житлові комплекси з високою якістю будівництва та найкращою внутрішньою інфраструктурою.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.