21 – 24 березня відбудеться BolognaBookPlus — окремий проєкт Болонського ярмарку дитячої книги

BolognaBookPlus — захід, що об’єднує виставку, конференції та тренінги, спрямовані на усіх учасників видавничого ринку.

BolognaBookPlus є окремим проєктом Болонського ярмарку дитячої книги. Програма проєкту доповнює міжнародну виставку. Протягом 21-24 березня 2022 на BBPlus відбудеться низка кураторських подій і тренінгів, призначених для всієї фахової авдиторії. Про це повідомляє chytomo.com.

Почнеться захід з можливості для тих, хто хотів би стати літературним агентом. BBPlus проведе новий тренінг під назвою «Зв’яжись зі своїм агентом: як стати успішним літературним агентом». Ця новий захід обіцяє практичні поради і консультації від провідних експертів, а також доповнює комплекс інших правових тренінгів у межах BBPlus — «Як продавати права, розбиратися у ліцензуванні дитячих книжок» і «Бізнес на перекладах: все, що вам треба знати про купівлю, продаж і фінансування».

Заходи у межах проєкту:

20 березня 2022 — «Як продавати права і розуміти ліцензування у дитячих книжках».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тренінг проводиться уже другий рік поспіль. Він буде корисний тим, хто лише починає розбиратися із правами, контрактами й ліцензуванням на ринку дитячої літератури. Цей захід, на якому виступлять експерти з прав дітей, дає змогу опанувати основи прав, контрактів і ліцензування, а також авторського права, інтелектуальної власності і процесу продажу, із фокусом зокрема на книжки для дітей.

21 березня 2022 — «Як самостійно видати свої твори в Італії і за кордоном».

Захід покликаний пролити світло на італійські умови для самостійного видавання, а також на те, щоб пояснити цей процес від початку до кінця. Зараз набагато більше можливостей, щоб видавати книжки, ніж коли-небудь раніше, і ця першокласна конференція розповість про можливі способи видавання, зокрема самовидавання, що може бути так само непросто, як і самостійно написати книжку.

22 березня 2022 року — «Зв’яжись зі своїм агентом: як стати успішним літературним агентом».

Захід буде зосередженим на підготовці літературних агентів, зокрема на практичних порадах щодо того, які навички є необхідними, як взагалі почати і які права й контракти потрібні. Заглиблена у складний світ літературних агентів, ця новаторська програма надасть присутнім фундаментальні інструменти, якими необхідно оволодіти, щоб досягти успіху в професії.

23 березня — «Jackets Off».

Це змагання, покликане донести ідею необхідності визнання дизайну як важливої частини загального видавничого ринку. Проводячись удруге, презентація, огляд робіт і семінар цього року будуть зосереджені навколо одного твору, виданого у багатьох видавництвах різних країн.

24 березня — «Міжнародний дизайн обкладинок: найкращі серед найкращих».

Шість ринків презентують свої власні переліки «найкращих», що презентуватимуть на виставці в межах BolognaBookPlus.

Джекс Томас, директор BolognaBookPlus зазначив:

«Оскільки минулого разу ярмарок проводився віртуально, ми дуже раді, що BolognaBookPlus цього року відбудеться наживо, хоч і буде базуватись на цифрових можливостях минулого року. Програма відображає винахідливість, креативність і амбіції нашої індустрії в усьому світі, проводячи заходи і конференції, що підтримуватимуть її завтра. Болонья — як серце книжкового світу протягом більш ніж 50 років — це чудова нагода охопити усе, що видавнича справа може запропонувати, і ми з нетерпінням чекаємо часу, щоб зустрітися там із вами».

BolognaBookPlus — це нова ініціатива, яку реалізував Болонський ярмарок дитячої книги (BCBF) у співпраці із асоціацією італійських видавців (AIE) з метою зібрати широку видавничу авдиторію на триденній виставці і чотирьох конференціях. Цей захід відбувається паралельно зі знаменитим Болонським ярмарком дитячої книги 21-24 березня 2022. BolognaBookPlus очолює запрошений директор Джекс Томас за підтримки команди з Великої Британії і тісної співпраці з Болонською командою.

Болонський ярмарок дитячої книги — це провідна торговельна виставка, присвячена видавничому ринку дитячої літератури і контент-індустрії, яка збирає 1500 учасників і близько 30 000 відвідувачів-професіоналів з приблизно 100 країн. Створений у 1964, Болонський ярмарок дитячої книги щороку приводить до Болоньї (Італія) унікальну і розмаїту світову авдиторію із видавців, агентів, підприємців, ілюстраторів, авторів, книгарів, бібліотекарів та всіх інших професіоналів, залучених не лише в книжковий, а й мультимедійний і ліцензувальний бізнес для дитячого контенту.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.