170 фільмів «України в огні 2»

Щоденний серіал «Україна в огні 2» за 160 днів вторгнення доступний у 170 серіях, залишаючись уже 5 місяців топ-фільмом українського виробництва в світі, повідомляє творча група.

«Україна в огні 2» — документальний однохвилинний серіал у форматі мобільного кіно, який виходить щодня з 1 березня. Сиквел однойменної кіноповісті Довженка в кожній серії-фільмі висвітлює певну подію, особистість чи тему на основі переважно відео очевидців. В серіалі оформлено близько 20 циклів (наприклад, «Російські воєнні злочини», «Остання зйомка», «Козацький драйв», «Україна — переможець», «Герої України», «Кохайтеся, чорнобриві»).

Фільм зацікавить українців закордоном та приятелів України, адже титрується англійською мовою і безоплатно доступний онлайн (FBInstagram, віднедавна в TwitterTelegram). Творча група закликає підписуватися на сторінки фільму та поширювати їх у світі.

«Україна в огні 2» (Ukraine on Fire 2): цікаві факти

  1. «Україна в огні 2» — перший серіал про російську агресію 2022 року, перша серія якого оприлюднена 1 березня. На 1 серпня 2022 року доступні 170 серій. Найпопулярніша — «Перероджена в огні» (про дитину, народжену під обстрілами).
  2. Назва серіалу – сучасна алюзія на кінопоему Довженка «Україна в огні» (1943). Вогонь постає як водночас руйнівна сила та животворна стихія України. Фільм – своєрідний сиквел і відповідь на антиукраїнський фільм «Україна у вогні» (Ukraine on Fire) продюсера Олівера Стоуна, який використав довженківську назву для пропутінських наративів.
  3. В серіалі оформлено близько 20 циклів: за назвою міст (Маріуполь, Чернігів, Херсон, Одеса, Харків, Гостомель, Охтирка та інші), «Російські воєнні злочини», «Козацький драйв», «Україна — переможець», «Герої України», «Воєнна історія кохання» («Кохайтеся, чорнобриві»), «Бомби як вбивча російська культура», «Остання зйомка», «Все для перемоги».
  4. Цикл «Остання зйомка (Last Shooting)» — про загиблих зі сфер кіно та ЗМІ (як-от Брент Рено, Макс Левін, Паша Лі, Олександра Кувшинова, П’єр Закревскі, Віра Гирич, Олександр Махов, Віктор Дєдов, Євгеній Сакун, Фредерік Леклерк-Імхофф, Мантас Кведаравічус, Олександр Суворов, Ілля Чернілевський, Денис Бондарев, Ігор Гуденко).
  5. Фільм створюється переважно на основі відео очевидців, титрується англійською. Він має зручний формат: хронометраж — 60 секунд, вертикальний виклад під екран телефону 9:16.
  6. «Україна в огні 2» традиційно входить в топ українських фільмів за версією IMDb.com — найбільшої кінобази в світі, продовжує отримувати позитивні відгуки в світі.
  7. Автори наразі не афішуються з міркувань безпеки, Instagram позначає їх як «Народ України». Серіал  виходить онлайн щоденно і вільно доступний онлайн:

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

ukrpohliad.org