1488. Знак гітлера, залишений кацапофашистами у Бучі на місці одного зі своїх злочинів

Цей знімок зроблений фотографом Reuters у Бучі шокував світ. Біля загиблого жителя на паркані напис 1488.

Відомо, що у середині 2010-х рр. в москві і підмосков’ї діяло ультранаціоналістична злочинне угруповання (https://ru.wikipedia.org/wiki/14/88) під назвою «14/88», що спеціалізувалося на садистських розправах з особами неслов’янської зовнішності і ставила собі за мету очистити столицю від них. Вони нападали на приїжджих у вагонах електричок та метро.

Незважаючи на те, що в Росії 14/88 визначено екстремістським рухом, а членів угруповання засудили та засудили до позбавлення волі (https://www.newsru.com/russia/04jul2016/natsisty.html), орки використовують ці цифри.

Інформація з Вікіпедії.

14/88, або чотирнадцять слів (англ. Fourteen Words) — кодове гасло (іноді також уживається як привітання або підпис) у неонацистів[1], білих націоналістів (насправді нацистів) та інших ультраправих..

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Число 14 означає чотирнадцять слів ідеолога білого націоналізму (нацизму) та засновника терористичної організації «The Order», Девіда Лейна: «We must secure the existence of our people and a future for White children» (укр. «Ми мусимо забезпечити існування нашого народу і майбутнє для білих дітей»).

Число 88 є закодованим привітанням Heil Hitler! (укр. «Хайль Гітлер!»), оскільки літера H стоїть у латинській абетці восьмою, а також означає 88 заповідей білої людини, написаних Девідом Лейном.

https://uk.wikipedia.org/wiki/14/88