14 лютого – річниця заснування відеохостингу YouTube

14 лютого 2005 року три працівники міжнародної електронної платіжної системи PayPal заснували відеохостинг YouTube. Над проєктом працювали Чад Герлі, Стівен Чен і Джавед Карім. Про це пише gazeta.ua.

Станом на серпень 2019 року YouTube є другим за відвідуваністю сайтом в Інтернеті. Такий підрахунок зробила компанія Alexa Internet.

Користувачі YouTube можуть додавати, продивлятись і коментувати відеозаписи. Завдяки простоті та зручності використання YouTube став одним із найпопулярніших місць для розміщення відеофайлів.

У жовтні 2006 року відеосервіс придбала компанія Google Inc за 1,65 млрд доларів. Засновник YouTube Чад Герлі вважає, що успіх компанії полягає не тільки в тому, що за допомогою сайту користувачі можуть показати свої відео всьому світу; на YouTube можна легко знайти потрібне відео і порекомендувати його іншим.

До січня 2012 кількість щоденних переглядів відео на сайті сягала 4 млрд, а в травні того ж року на сайт щохвилини завантажували 72 годин відеоматеріалів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Щодня на YouTube завантажують майже 300 годин відео щохвилини, а кількість щоденних переглядів відео сягнула 5 млрд.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.