110 років тому народився Акіра Куросава — один з найславетніших кінорежисерів за всю історію кіно

110 років тому, 23 березня 1910 року, народився Акіра Куросава (помер 1998 року) — японський сценарист, кінорежисер і продюсер. Вважається одним з найвпливовіших кінорежисерів за всю історію кіно. Куросава створив 30 фільмів протягом 57 років своєї творчої діяльності. Акіра Куросава по праву вважається класиком японського кіно, чия творчість справила величезний вплив не тільки на національний, а й на світовий кінематограф.

Його називають найбільш «неяпонським» з японських режисерів, космополітом, що зростив себе на французькому живописі, німецькій музиці, російській класичній літературі і американському кіно.

Особливості художнього стилю Куросави визначаються синтезом японського світовідчуття і класичних прийомів західного кінематографа.

Найкращі фільми Акіра Куросави – «Расьомон», «Ідіот», «Сім самураїв», «Тінь воїна» та інші увійшли до золотої скарбниці світового кінематографу. Їх переглянули мільйони глядачів у всьому світі. Фільми Куросави мали величезний вплив на західне кіно, особливо на істинно американський жанр — вестерн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал