Побачила світ нова книжка Івана Андрусяка «Сірка на порох»

Про це повідомила Оксамитка Блажевська, pr-менеджер видавництв “Фонтан казок” і “Легенда”.

Нова прозова книжка Івана Андрусяка уже приїхала з друкарні! А він уже давно не тішив своїх читачів прозовими новинками, тож «Сірка на порох», яка побачила світ у видавництві «Фонтан казок» – однозначно книжка-подія! Це історично-пригодницька повість, яка відкриє вам нову грань Андрусяка-письменника і подарує читацьку насолоду, адже письменник уміє гратися словами і майстерно поєднувати їх в одне ціле.

Ілюстрації для книжки намалювала художниця Ольга Московченко,  а неймовірно гарну обкладинку створила ілюстраторка Надія Дойчева.

Про що ж йдеться у книжці?

Травень 1637 року, містечко Березань неподалік від Переяслава. Дівчинка, яка має дивне прізвисько Сірка, наглядає вночі за копальнею з видобутку селітри. Та ось на копальню вриваються розбійники, щоб при світлі багаття допитати двох викрадених незнайомців — козака і єврея. Заховавшись у могилі, Сірка стає свідком допиту і дізнається дещо дуже таємне і небезпечне…
Хімічна промисловість «із могил», таємниці виготовлення пороху, погоня на болотах, шабельний двобій, «дальнобійники» ХVІІ століття і ще чимало цікавинок та дивовиж чекають на тебе в новій повісті одного з найулюбленіших сучасних українських дитячих письменників Івана Андрусяка. Історія про дружбу і зраду, про підлість і честь, про зародження перших почуттів і одвічну українську проблему самоусвідомлення.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Сторінка книжки на сайті видавництва “Фонтан казок” – http://fontan-book.com/shop/149-23/sirka-na-poroh