Оголошено лауреатів найпрестижнішої американської літературної премії

Кожен автор отримає десять тисяч доларів.

У США оголосили цьогорічних переможців літературної премії National Book Awards, повідомляє ТСН за інформацією vulture.com.

Головну нагороду у номінації “найкраща художня книжка року” отримала Сьюзен Чой за роман “Тренування довіри” (Susan Choi, Trust Exercise).

Премія поділена на такі категорії: “художня проза”, “нон-фікшн”, “найкраща поезія”, “література для молоді” та “перекладна література”.

У номінації “нон-фікшн” нагороду отримала Сара М. Брум за свою дебютну книжку “Жовтий будинок”. Це розповідь про її сім’ю, яка жила в Новому Орлеані.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Мартін У. Сендлер за книжку “1919 рік, який змінив Америку” нагороджений як автор найкращої книжки для молоді, а найкращим поетом року визанон Артура Зе.

Нагорода у номінації  “перекладна література” дісталася Ласло Крашнахоркай за книжку “Повернення додому барона Венкхейма”, перекладена з угорської мови Оттілі Мюльзет.

National Book Awards – одна із найпрестижніших літературних премій США. Заснована 1936 року американською книжковою асоціацією. Під час Другої світової війни премія не вручалася. Від 1950 року відновили премію.