“Музей покинутих секретів” Оксани Забужко увійшов до списку 20 найкращих романів 21-го століття

Про це повідомила українська письменниця на своїй сторінці у ФБ.

 

«І ще одну гарну новину маємо з Цюриха – швейцарська Tages Anzeiger включила “Музей покинутих секретів” до списку 20 найкращих романів 21 століття» — написала О.Забужко.

Роман Оксани Забужко, над яким письменниця працювала багато років, виданий у 2009 році видавництвом «Факт», і перекладений англійською, німецькою, польською, чеською, російською мовам. Деякі критики вже встигли назвати його шедевром («роман нобелівського класу» — Newsweek Polska), він по праву став візитною карткою нової української літератури, а авторку порівнюють з Достоєвським і Томасом Манном. Це – сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда — про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою.

Цей роман уже зібрав низку нагород, а саме: в 2010 році — найкраща українська книга  року за версією журналу «Корреспондент», премія «Книжка року» у номінації «Красне письменство», номінація Премії «Книга року Бі-Бі-Сі 2010», у 2013 році — літературна нагорода Центральної Європи «Ангелус».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Інф. УЛГ