Культовий журнал “Перець” закриває паперову версію

Випуск останнього номеру сатирично-гумористичного часопису  “Перець” у друкованій версії запланований на грудень 2019 року.

Про це йдеться на Facebook сторінці видання https://www.facebook.com/PerecRepublic

Зазначається, що журнал продовжить виходити у світ в електронній версії.

“Нагадую шановній громаді, що з січня наступного року часопис виходитиме у світ в електронному вигляді в мережі Інтернет. Отож підтримайте його не тільки морально, але й матеріально”, — йдеться у повідомленні.

Журнал був засновний у 1922 році. Першим головний редактором журналу був відомий український письменник Василь Еллан-Блакитний. З журналом у різний час співпрацювали Остап Вишня, Павло Тичина, Володимир Сосюра та інші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначається, що з ініціативи наближених до Януковича представників ДП “Преса України” Перець” закрили у грудні 2013 року.

Однак уже в 2014 журнал періодично виходив на одному листочку з обох сторін у вигляді бойового листка “Перець на передовій”. Видавали його на волонтерських засадах і розповсюджували в зоні АТО.

За ініціативи творчої групи журналу, його відродили з січня 2017 року також на волонтерських засадах. Коштів передплатників вистачало лише на верстку, коректуру текстів та друк. Сатирики, карикатуристи, редакторі працювали над створенням “Перця” безкоштовно.

“Якщо проект виправдає себе і ми отримаємо достатньо коштів, то відновимо його паперову версію для найпалкіших шанувальників і коштуватиме він близьк 100 грн. з доставкою через “Нову пошту”, – зауважили у видавництві.