В Інституті книги розробили методичні матеріали з авторського права у книговиданні

Український інститут книги спільно з юридичною компанією Baker McKenzie – Kyiv розробили методичні матеріали з авторського права у книговидавничому секторі креативних індустрій. Про це повідомила менеджерка перекладацької програми Інституту книги Богдана Неборак на своїй сторінці у Facebook.

У форматі питань та відповідей брошура розповідає, що таке авторське право й пояснює, звідки воно походить. За словами Богдани Неборак, розробники методички намагалися подати матеріал в доступній та легкій формі, пише Читомо.

«Поєднуємо це із соціальними змінами в Європі, оскільки розповідаємо про європейську систему авторського права й певні, що найкраще його можна зрозуміти лише у зв’язку з культурними змінами — винаходом друку, революціями у театрах, цензурою, відмовою публікувати авторів. Героями наших матеріалів, які вдихають життя в авторське право, є Гюго, Бомарше та Тувім. Робили це також в Українському контексті, тому оповідаємо про Котляревського чи Шевченка», – говорить Неборак.

Друга частина методичних матеріалів присвячена поясненням про те, що таке видавничий договір та де у ньому заховані вузькі місця — як для автора, так і для видавця, що означає термінологія.

Переглянути брошуру можна в електронному варіанті за посиланням

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал