Олександр Кочетков: наші «соросята», яких впорснули в Кабмін, виявилися слабкими, жадібними і бездарними

Знайомий з Джорджем Соросом особисто: розумний, досвідчений, прагматичний до цинічності персонаж. Персонаж – тому що він давно не людина, а якийсь персоніфікований символ підходу міжнародного олігархату до слабких, несуб’єктних країн. України, зокрема.

Підхід цей полягає в тому, що, використовуючи серйозні гроші, соросівські і подібні до них структури відбирають підходящих виконавців, навчають і виховують їх. А потім намагаються інтегрувати цих своїх агентів впливу у владу. І вони у владі починають робити те, чому їх навчили, тим самим забезпечуючи виведення з країни найбільш ласих активів, викачування коштів через облігації держпозики та інші спекулятивні схеми.

Важливо розуміти: соросівські і подібні структури – не інвестують в країну, не розвивають виробництво, не приносять якісь нові технології та інше. Вони вкладаються в підготовку агентів впливу через так звані інститути формування громадянського суспільства і відповідні для їх цілей фінансові інструменти. При цьому не гребують і чисто корупційними методами.

Вся технологія схожа з тим, як павуки впорскують свою отруту в жертву, і ця отрута починає розріджувати, розкладати жертву зсередини, забезпечуючи її висмоктування павуком.

При цьому «паучата-соросята» можуть бути освіченими, щиро вважати себе патріотами, займати активну публічну позицію, виступати непоганими менеджерами в окремих напрямках. Більш того, якщо підходити по-розумному, то за гроші Сороса та інших західних грантодавців можна навіть робити для своєї країни багато корисного, як це сталося в Грузії часів Міхеаіла Саакашвілі і Кахи Бендукідзе.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Але не з нашим щастям. Україна, як завжди, йде по самому складному шляху. І наші «соросята», яких впорснули в Кабмін та інші життєво важливі для держави органи, виявилися на рідкість слабкими, жадібними і бездарними.

Як не дивно, в цьому наша національна вдача. Оскільки залишається надія, що через свою недолугість численні «соросята» все ж не зможуть виконати свою місію, і міжнародний олігархат НЕ висмокче Україну насухо.

www.facebook.com/people/Alexandr-Kochetkov