Василь Лизанчук. Москва – це смерть, а вічність – Україна!

«А в чистом поле система «град», за нами Путин и Сталинград!». Під гаслом цього приспіву найновішої російської пісні, яка заполонила ефір, промосковська п’ята колона в Україні широким фронтом розгорнула зловісний наступ на все українське, дестабілізує суспільно-політичне життя, створює хаос.

  1. Зміїне жало вороги спрямували на українську мову – найголовнішу, фундаментальну сутність ідентичності української нації. Водночас нав’язують думку, що «російська мова в Україні – це історичний здобуток». Нагадую: російська мова в Україні запанувала тому, що за часів царської і совєтської російської імперій було наплоджено 480 циркулярів, указів, постанов, ухвал, розпоряджень тощо про заборону української мови і культури, що призвело до тотального зросійщення мільйонів українців. До речі, українці добре знають російську мову, нею спілкуються та опановують інші іноземні мови. Діти національних меншин в Україні мають повну можливість вивчати рідну мову, розвивати свою культуру. Але, живучи в Україні, покликані заради свого блага знати, шанувати українську мову, бо без володіння державною мовою вони не зможуть бути повноцінними громадянами, реалізувати свої інтелектуальні здобутки в Україні. Невже росіяни не здатні вивчити українську мову? Треба знати, що мовну ситуацію розбурхують ті, наприклад, Бужанський, хто хоче московського реваншу на території України, хто хоче, щоби Україна ніколи не була соборною, правовою, незалежною Державою. Знищивши в Україні українську мову на догоду одвічним ворогам, промосковські блудники із «Слуг народу» (не українського!) «Опозиційної платформи «За життя» та інші п’ятико­лонники духовно задушать наших дітей, онуків, правнуків. Невже Ви, виборці Володимира Зеленського, цього не розумієте? Невже досі не спала полуда з Ваших очей?!
  2. Безпідставне переслідування українських патріотів: учасників бойових дій проти російських агресорів, добровольців, захисників України, волонтерів, національно свідомих громадсько-політичних діячів, наклепи на українських героїв – це також моральне покалічення наших дітей, онуків, правнуків. Невже Ви, виборці Володимира Зеленського і цього не розумієте? Звільніться від морально-духовної глухоти! Пізнайте історичну правду і вона визволить Вас від московської облуди, ЗЕленого популізму.
  3. Безпардонні судилища над п’ятим Президентом України, лідером партії «Європейська Солідарність», реальним українським історичним державником Петром Порошенком – це виконання песиголовцями маніакальної злості маленького сірого чоловічка Путіна та його злочинної кремлівської зграї, це – новітнє судилище над нашою матір’ю Україною, це – наруга над нашими дітьми, онуками, правнуками. Невже у Вас, виборці Володимира Зеленського, не болить серце, не задихається душа від того, що вороги знищують верховенство права і справедливість, цькують видатного українського і міжнародного діяча? Невже Володимир Зеленський вважає, що його обрали Президентом України для боротьби з п’ятим українським Президентом Петром Порошенком?! Петро Порошенко якраз був українським Президентом, а Володимир Зеленський, на жаль, ще не став українським Президентом, а лише є Президентом України.
  4. Маніпулятивна антиукраїнська пропаганда на телевізійних каналах олігархів Медведчука, Коломойського, Ахметова, Пінчука спрямована на приниження, паплюження України у європейському і світовому співтоваристві, морально-духовне отруєння наших дітей, онуків, правнуків, поглинання Москвою України, на перетворення українців у слухняну біологічну масу, московських рабів. Невже Ви, виборці Володимира Зеленського, досі не знаєте, що «по Україні пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. В умовах сучасного світу Україні немає ціни» (Ліна Костенко)?!
  5. Лицемірні передвиборні обіцянки про швидке подолання епохи бідності, підвищення заробітної плати вже сьогодні, невідкладне достойне пенсійне забезпечення, зниження вартості комунальних послуг та ліків перетворилися у велику зелену мильну бульбашку. Щоби приховати, прикрити кризові соціально-економічні проблеми, політичні репресії, незадовільне забезпечення і скорочення Збройних Сил України під маркою уніфікаційної оптимізації, зелені «фахівці» розкручують, піднімають галас, навколо дріб’язкових питань, створюючи видимість «доброчинного» прагнення Президента Володимира Зеленського досягнути миру з агресивною Росією, не розуміючи, що «химерне єство московщини не зупинити просьбами і мольбою, бо воно захланне і ненажерне» (Дмитро Павличко).

Доктор юридичних наук, професор Володимир Василенко справедливо наголошує, що «абсолютно неприйнятно говорити про «збройний конфлікт на сході України» за участю «повстанців», «бойовиків», «терористів», «сепаратистів», «ополченців». А їхні формування називати незаконними або терористичними. В реальному житті і відповідно до міжнародного права і законів України вони є підрозділами збройних сил російського агресора». Саме особовий склад підрозділів російських збройних сил сьомий рік веде війну проти України, що призвело до загибелі 15 000 українських громадян. Десятки тисяч поранено, покалічено, психологічно і морально понівечено. Виборці Володимира Зеленського щогодини, щодня, нагадуйте про це нинішньому Президентові України, спонукайте, мотивуйте його стати справжнім українським Президентом.

  1. «…Українці порівняно мало знають про велич героїки борців за Українську Волю, за Українську Соборну Державу, як і про страхітливі акції репресивного апарату сталінського тоталітарного режиму. Обидві антилюдські системи насильства – гітлеризм і сталінізм – однаково люто ненавиділи бандерівців за їхню вірність ідеї Незалежності України» (Віктор Коцур). Нинішній найбільший ворог України Володимир Путін сповідує ідеологію і політику гітлеризму і сталінізму. Виборці Володимира Зеленського, «Опозиційної платформи «За життя», різних промосковських Шаріїв та шарійчиків, вивчайте справжню, а не сфабриковану ворогами історію відносин України і Росії. На основі правдивих знань переконаєтесь, що «Москва – це смерть, а вічність – Україна» (Дмитро Павличко). Про це мають знати всі європейські народи і лідери європейських країн, бо сьогодні українці проливають кров з московським агресором не лише за нашу, а й за Їхню свободу. Зупинімо разом «і жах, і кров, і смерть, і відчай, і клекіт хижої орди», «звіра огидної породи, Лох-Несса холодної Неви» (Ліна Костенко).

“Українська літературна газета”, ч. 13 (279), 3.07.2020

 

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/