Проєкт «БРАМА»: очищати медіапростір від пропаганди ворога

Працівниками управління протидії кіберзлочинам в місті Києві Пронтенко Лілією та Осадчою Наталією було проведено ряд лекцій та залучено здобувачів освіти з Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій до соціального проєкту «БРАМА» – це проєкт, що був створений за участі кіберполіції України та волонтерських організацій для протидії дезінформації та блокування протиправного контенту.

Метою нашої команди є очищення інформаційного простору від російської пропаганди та сервісів поширення дезінформації, а також знищення осередків незаконного поширення забороненого контенту.

Наші цілі:

  • Знищення російських осередків в Інтернеті
  • Зменшення рівня булінгу та цькування в мережі
  • Протидія наркотикам та шахрайству
  • Навчання та тренінги з кібергігієни
  • Просвіта населення щодо інформаційної гігієни
  • Залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції

Кредо нашої команди – вирішувати проблему КІЛЬКІСНО та ЯКІСНО.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Наша місія полягає у тому, щоб КІЛЬКІСНО зменшити присутність росіян, що поширюють пропагандистські матеріали,  у медіапросторі та ЯКІСНО навчати виявляти й утилізувати ворожий контент.

Важливо зауважити, що ми не займаємося ДДОС атаками або іншими діями, які потребують спеціальних знань та навичок. Вектор нашої освітньої програми перш за все спрямований на задоволення потреб учасників програми та утримання їхнього інтересу до ініціативи проєкту «БРАМА».

Для того, щоб бути частиною проєкту, користувачам достатньо мати мобільний телефон або компʼютер та трохи часу, який користувач готовий приділити для важливої справи.

Задача учасників – надсилати скарги на надані нами пости, сервіси, посилання тощо. Більше скарг – більша вірогідність блокування контенту.

Беручи участь у проєкті «БРАМА», користувач отримує можливість повідомити про джерело неприйнятного контенту і сприяти подальшому блокуванню такого ресурсу. Ви також можете скаржитися на інші джерела, посилання на які можна знайти у нашому телеграм-каналі. Завдяки цьому ви матимете можливість отримати слушні поради щодо медіа та кіберграмотності та будете поінформованим про небезпечні схеми шахрайств, що ширяться мережею.

Окрім цього ми пропонуємо розважальний контент, який допоможе вам відволіктися від виконання завдань і порадіти разом із нами успіхам українських військових та недолугим вчинкам нашого спільного ворога.

У рамках проєкту вже функціонують Телеграм бот, що накопичує посилання на джерела для блокування, телеграм канал з публікаціями цих посилань, Вайбер спільнота та сторінки у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

Роботи ще дуже багато, тому нам необхідна ваша допомога.

Запрошуємо  долучитись до соціального проєкту “БРАМА” https://t.me/+HtXlp5KSswNlYzNi

НЕ МОЖЕШ ЗАДОНАТИТИ ГРИВНЕЮ? ЗАДОНАТЬ СВІЙ ЧАС