Професор Василь Лизанчук: «Пане Гургула, які цінності Ви сповідуєте?»

Заява голови Львівської обласної організації Національної спілки письменників України засмородила не тільки Україну, а й всі терени світу, де живуть національно свідомі українці. Його заява від імені НСПУ про підтримку партії «Слуга народу» на місцевих виборах обурила чесних письменників, українських патріотів. Очільник Всеукраїнської письменницької організації Михайло Сидоржевський на своїй сторінці у Facebook слушно написав, що ніхто не має права виступати від імені НСП України без рішень з’їзду.

Ігор Гургула поспішив виправдатися і написав, що припустився «стилістичного ляпу», мовляв, підтримка «Слуги народу» – його особиста позиція.  Безперечно, кожний громадянин має право на власний вибір. Гургулі також ніхто не забороняє робити свій вибір. Але виникають тривожні запитання: чи є у Вас, пане Ігоре, моральні засади? Які цінності Ви сповідуєте? Невже Ви і ще кілька блудниць і блудників проміняли українські національні цінності на маніпулятивні, по суті, брехливі обіцянки слуг Зеленського?

Інформаційний простір України переповнений антиукраїнською маніпулятивною пропагандою телеканалів «НАШ», «ZIK», «NewsOne», «112», «Інтер», «Україна», «Україна-24», «1+1».  «Опозиційна платформа – За життя», партії Шарія і Пальчевського, їхні очільники разом з деякими зеленими «слугами» московської тьми не вгавають паплюжити п’ятого Президента України Петра Порошенка, «Європейську солідарність», до якої належать національно свідомі фахівці Ірина Геращенко, Яна Зінкевич, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Ар’єв. Володимир В’ятрович, Микола Княжицький, Андрій Парубій, Олег Синютка, Ахтем Чийгоз…

Дійшло до того, що на ток-шоу «Ми всі УКРАЇНЦІ» («ZIK», ведучі Терехова і Сухачов) звинувачують учасників Революції Гідності у тому, що вони, мовляв, розв’язали російсько-українську війну. Депутат партії «Слуга народу» Д. Гетманцев, схвалюючи антиукраїнський мовний законопроект М. Бужанського, назвав «фашистами» тих, хто захищає закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Можливо, про це не знає Ігор Гургула, але перед тим, як прислужуватися «Слугам народу», потрібно глибоко проаналізувати все те, що вони витворили за час перебування при владі. Нагадую: зелені слуги не виконали жодної соціально важливої обіцянки. І нині Зеленський розгорнув  нову популістську діяльність, щоби порятувати від поразки на місцевих виборах так званих слуг народу, а також перешкодити гуманістичним, державницьким прагненням «Європейської солідарності».

Кожна з глуздом в голові українська Людина, а тим паче письменник та ще й голова Львівської обласної організації разом із своїми прибічниками мали би зайняти українську громадянську позицію і підтримати у Львові та й по всій Україні гідних, чесних, порядних, національно свідомих кандидатів у депутати на місцевих виборах, а не вправлятися у «стилістичних ляпах», бо з «великого замаху» Гургули вийшов пшик, який лише засмородив довкілля.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кожне слово усне чи писемне, кожний вчинок, кожна дія громадянина має бути спрямована проти російських агресорів, промосковської п’ятої колони, сприяти утвердженню українських національних цінностей, які є основою духовності, добробуту, розвитку і утвердження української України. Пам’ятаймо про це завжди і тоді, як заповідав Іван Франко, станемо не слугою, а ґаздою перед світом!

Василь Лизанчук

заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка, лавреат премії імені В’ячеслава Чорновола в галузі журналістики і публіцистики

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.