Пам’яті Володимира Земляного

Пізньої осінньої пори впав на землю зелений лист… Обірвалося  життя нашого колеги, друга, письменника в той час, коли його душа в розквіті творчих сил і натхнення, а вік не досягнув і шістдесяти… Оце найболючіше!

Народжений В. М. Земляний на Січеславщині, в селі Жовтневе Петриківського району.  Навчався в столичному університеті імені Тараса Шевченка. Працював у дніпропетровських друкованих виданнях, телекомпаніях; був  віце-президентом «Всесвітньої  служби «Українське телебачення і радіомовлення»; в останній час долучився до педагогічного колективу столичного університету ім. Б. Грінченка.

Автор  сценаріїв низки документальних стрічок, публіцистичних книг, лауреат премії ім. В. Чорновола.  Але в душі Володя завжди залишався юним, іронічно-філософським  поетом. Збірки В. Земляного «Петриківська вишня» та «Подорожник слова» наче вирізьблені тонким, чуттєвим мереживом.

…Він багато ще мріяв здійснити, написати, випустити в політ!  Не судилося… Хай же тепер небеса приймуть його вразливу, вірну українську душу  на свої хмарові крила, хай його незрадливе слово ще довго буде торкатися  живих і чуттєвих сердець тут, на землі.

Михайло Сидоржевський, Микола Гриценко, Олександр Сопронюк, Валерій Ясиновський, Мар’ян Гаденко, Леонід Ісаченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал