Новинки від українських письменників: книги, які варто прочитати

 
Письменники створюють унікальні твори для дітей та дорослих, пише segodnya.ua. Пропонуємо вам добірку книжкових новинок від сучасних українських авторів, які зацікавлять кожного – від малечі до шанувальників вишуканої поезії.
Ольга Масалітіна “Корабель уяви”
Видавництво “Гармонія”, 2016
Українська письменниця та авторка унікальної енциклопедії для батьків “Ви та ваш малюк”, що у 2013 році вийшла мільйонним тиражем, а також таких видань, як “Книжечка-подсказочка для моей мамочки” і “Пособие о самом счастливом малыше”.
“Корабель уяви” – це історія про неймовірні пригоди звичайної дівчинки Аліси та її друзів нашим загадковим Всесвітом. З одного боку, це книжка-гра, експеримент із яскравими текстами та цікавими ілюстраціями, адже, у процесі її створення активно брала участь 10-річна донька авторки Аліса, яка і стала прототипом головної героїні твору. З іншого боку – це пізнавальна книга, наповнена цікавими фактами про навколишній та внутрішній світ людини. Перед читачем – твір, що пропагує сімейні цінності і любов до своєї рідної землі. До того ж Ольга Масалітіна заохочує всіх дітей України надсилати до редакції свої малюнки, історії та ідеї подальших пригод Аліси та її друзів і планує використати найкращі із них у наступному виданні.
“Діти – це маленькі генії, із яких фонтаном б’ється креатив. Потрібно лише підігрівати вогонь в їхніх серцях та блиск в очах”, – говорить українська письменниця.
Леся Мудрак “ТекС-ТИ-Ль & Libido” 
Видавництво “Самміт-книга”, 2015
Видання вражає жанровою різноликістю: авторські поезії та їхні переклади англійською мовою, переспіви сучасної східної лірики, прозові етюди… Ця збірка – вибране з життєтексту самої Лесі Мудрак, самобутнього автора, що постійно знаходиться у творчому пошуці і тонко відчуває музику поезії. Вона ніби грає словом, ритмом, наголосами та інтонаціями, розкладаючи, здавалося б, знайомі кожному слова на склади, і таким чином, вкладаючи в них новий сенс. Ця книга манить за собою, як клубок Аріадни: кожну фразу хочеться смакувати, як вишукане вино, а кожен твір оплутує, ніби м’який кокон, в якому ти зрештою перетворюєшся на метелика. Чотири місяці, як книга побачила світ, а тиражу вже немає. Це свідчить про популярність авторки у сучасному літературному процесі.
Марко Зімза. Опера В. А. Моцарта “Чарівна Флейта” (з CD-диском)
Видавництво “Дж.Дж.”, 2015
Видавництво “Дж.Дж.” пропонує маленьким музикантам долучитися до чарівного світу опери. У книжці із мальовничими ілюстраціями Доріс Ейзенбурґер ви поринете у світ головних героїв одного з найкращих творів композитора В.А.Моцарта: тут і кумедний птахолов Папаґено, і Королева Ночі з її високим голосом, і поважний Цар Сонця Зарастро, і гордий принц Таміно, який шукає свою кохану Паміну.
У виданні подана скорочена версія опери “Чарівна Флейта”. До книги додається компакт-диск, який містить найяскравіші музичні моменти, супровідні й пояснювальні тексти – це дає можливість навіть наймолодшим діткам зануритися у чарівливий світ класичної музики.
Ольга Деркачова “Трикотажні метелики”
Літературна агенція “Discursus”, 2015
Це збірка глибоких та ліричних творів від справжньої майстрині любовного роману. Ольга Деркачова вже отримувала відзнаку “Коронації слова – 2014” за “Найкращий твір про кохання”, тому тема кохання незмінно обплутує всі її тести червоною ниткою. “Трикотажні метелики” – це переплетіння відтінків та емоцій, мікс почуттів, що властиві кожному з нас; та життєвих ситуацій, які можуть статись у будь-який момент. Янголи та люди, метелики і шахи, мир і війна, кохання і туга – кожен твір є концентрованим та самостійним, однак, представлені під однією обкладинкою, вони формують собою авторську картину світу, – картину образів: яскравих, витончених та зрозумілих кожному, хто хоча б раз кохав.
Людмила Волок “Девушка без платья”
Видавничий союз “Андронум”, 2015
Як часто ви дозволяєте собі радіти простим речам: щасливому білетику в автобусі, сонячному зайчику, новій сукні? Набагато більше уваги ми приділяємо великим і маленьким проблемам, що атакують нас кожного дня. Однак насправді ці дрібнички здатні творити дива: ніколи не знаєш, що чекає за наступним поворотом, якщо на тобі “правильна” сукня! Після прочитання цього життєстверджуючого роману хочеться знайти “ту саму” сукню, жити на повну, дарувати коханим свою любов і без остраху відправитись назустріч пригодам.
“Ви та Ваш малюк”
Видавництво “Гармонія”
Ця книга стала першим адаптованим до українських реалій виданням, яке висвітлює питання підготовки до материнства, розвитку, харчування і виховання дитини від народження до 10 років і включає рекомендації провідних українських спеціалістів: педіатрів, неонатологів і гінекологів. Це видання надає вичерпну інформацію всім молодим батькам, які хочуть, щоб їхні дітки росли здоровими та щасливими.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал