Михайло Сидоржевський. “Битва світла і пітьми. Україна переможе”

Російсько-українська війна цілком очевидно призведе до глобальних геополітичних змін. Особливо відчутним це стане в разі ймовірної поразки Росії у війні проти України (про інший результат війни ми, українці, навіть не хочемо думати). Стає все більш очевидним, що хвалена російська військова армада («друга армія в світі за потужністю») виявилася безсилою перед українськими Збройними силами і українським народом. Адже, як засвідчує історія, народ, який піднявся проти окупанта, в більшості випадків перемагає.

Міф про «непереможну» російську армію вже лопнув як смердючий пузир.

Відтак, світові, щоб «скрутити в’язи» смертельно небезпечному монстру, необхідно домогтися колапсу російської економіки і фінансової системи. Росія мусить отримати повномасштабну ізоляцію. В такому разі її чекатиме реальність Північної Кореї.

Росіяни мусять заплатити за своє злочинне рабство і перетворитися на злиднів. Заплатити за те, що прийшли нас вбивати, заплатити за божевілля свого диктатора. Засліплені пітьмою мешканці Мордору мусять завити від голоду. Адже криваві злочини Путіна проти України і українського народу – це криваві злочини всієї Росії. На Росію назавжди лягло тавро країни-вбивці, країни-терориста.

Поразка Росії цілком ймовірно може призвести до соціальних потрясінь в країні, а також, як результат – до нокауту (фізична смерть або втеча) для Путіна і до краху путінського режиму, початку великої російської смути. У яких формах це може відбуватися – наразі можна лише прогнозувати. Не можна виключати «традиційного» для Росії двірцевого перевороту.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Наступник Путіна, хто б він був, ймовірно, припинить війну з Україною і конфронтацію з Заходом.

У будь-якому разі Росія відтепер – на задвірках цивілізації, навіть якщо вона збережеться в нинішніх кордонах. Росія фактично ізольована від зовнішнього світу. Відтак Путін таки домігся «поділу світу» на сфери впливу, однак місце і роль Росії на новій геополітичній шахівниці – умовно кажучи, цілком може бути «біля параші». Росія буде відкинута в цивілізаційне провалля.

Україна безперечно стане членом ЄС. Це означатиме ще одну геополітичну поразку путінського режиму, крах смертельно небезпечної ідеї «русского міра».

Україна назавжди, навіки знищить у своєму суспільному і державному організмі страшну бацилу російського впливу.

Цілком можливо, що ослабленням Росії може скористатися Китай. У якій формі це буде відбуватися – знову ж таки, наразі важко спрогнозувати, але, вочевидь, у Пекіні прораховують різні варіанти і діятимуть залежно від цього.

Щодо НАТО, то, на жаль, авторитет цієї міжнародної організації в світлі російсько-української війни істотно знизився. Однак нам зараз не варто про це говорити. Тим більше, що політичні еліти Заходу, безперечно, зроблять дуже серйозні висновки у висліді російсько-української війни.

Поразка Росії стане надзвичайно важливою для демократичного світу, до якого, без сумніву, відтепер належатиме Україна. Це означатиме, що, на щастя, світ ХХІ століття не перетворюється в «джунглі» з правом грубої цинічної сили, а має шанс зберегти верховенство закону.