Брехня бункерного нациста

Путін виступив 21.02 перед Федеральними Зборами з черговою порцією брехні.Він сипав звинуваченнями на адресу України та Заходу ніби то вони, а не Раша вдерлися на чужу територію, розпочали війну. Він клеїть ярлик нацизму на жертву нацизму, щоб виправдати агресію. «Заради захисту людей на наших [чиїх, чиїх ?] історичних землях…,      для ліквідації загрози від неонацистського режиму була розпочата спецоперація». «Захід відкрив дорогу нацизму в Німеччині». Путін хоче, щоб забули про план Молотова-Рібентроппа поділу Європи, про напад Гітлера та Сталіна на Польщу, про спільний парад у Бресті. Ще путінський перл: «Тепер із України почали робити антиросію, щоб відірвати історичні території, які нині називаються Україною, від нашої країни». Тут – брехня на брехні, щоб замаскувати основну мету, загарбання чужих земель, які Путін називає «нашими». Брехню видно всім. А хто йому підсунув тезу про український «нацистський режим», на чолі якого стоїть єврей Зеленський? Це блюзнірство, поєднання українофобії з антисемітизмом.  Не тримаються купи і два вигадані звинувачення: «нацизм» і «зовнішнє управління». Нацисти не  допускали чужого управління, вони самі хотіли управляти світом.

Необхідно прояснити, хто ж є нацистом у наші часи. Основними ознаками, складовими нацизму є:

1)Тоталітарна держава

Центральній владі підкорені всі гілки влади, місцеве самоврядування, бізнес ЗМІ – усе.

2)На чолі держави – фюрер

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Незмінний (вибори – спектакль) «вождь нації» керує всім і всіма. Практично є одна партія, опозиція придушена.

3)Панує міф про «історичну велич нації», прищеплюється почуття зверхності.

4)Агресія і загарбання територій

5)Підкорення, гноблення інших націй

6)Державна брехлива пропаганда, «промивання мізків».

М.Бердяєв визначив російський сталінізм як різновид фашизму. Нинішня Росія безсумнівно є тоталітарною. А в Україні є незалежна місцева влада, є незалежні ЗМІ, майже вільно працює бізнес.

Диктатор Путін десятиріччя незмінно тримає владу, як Гітлер і Сталін, опозиціонери або вбиті (Нємцов), або в тюрмі (Навальний). «Єдина Росія» практично є єдиною партією.

В Україні по-справжньому обираються і змінюються президенти (був навіть агент Кремля), є конкуруючі партії, опозиція.

Міф про «великий російський народ» міститься і в тості Сталіна, і в гімні («сплотила навеки великая русь»), і в нинішній роспропаганді. Росіянам це прищеплюється з дитинства. В українців нема почуття зверхності, вони вважають всі народи рівноправними, почуття патріотизму не є шовіністичним. Гасло «Україна понад усе» нікому не загрожує, закликає віддавати сили на розбудову рідної країни.

Російська імперія побудована на загарбаннях: Кавказ, Татарстан, Сибір, китайське Приамур’я, білоруська Смоленщина, українська Курщина, землі Фінляндії, Німеччини, Японії. Все загарбане вона оголошує «нашим», «исконно русским», марить про «русский мир во всем мире». Це нагадує маячню Гітлера про «життєвий простір». І обгрунтування однакові. Гітлер «захищав» німецькомовних в Австрії, Чехіії; і Путін ніби то «захищає» російськомовних в Україні. Насправді він їх убивав і убиває в Маріуполі, Бахмуті, Харкові. Путіну не потрібні російськомовні українці, йому потрібні українські землі. Україна не захоплювала чужих земель, в усіх областях переважають (у відсотках) українці. Крим був штучно заселений росіянами, корінний народ, татари, був депортований. Так «русский мир» завойовує «життєвий простір». Кримські татари хочуть, щоб їхня батьківщина була у складі України.

 

Гітлерівці вбивали євреїв, інші народи мали бути у рабстві. Путін, як і попередні російські вожді, прикриваючись машкарою інтернаціоналізму, намагається зросійщити

населення захоплених земель. Хто не підкоряється, тому – табір, тюрма. У минулому Сталін Голодомором убив мільйони українців. Путін уже вбив десятки тисяч, він б’є по містах, селах, по інфраструктурі, по мирному населенню. Здається, він хоче зрівнятися з Гітлером і Сталіним. Українці вбивають ворогів у бою, тих, хто зі зброєю напав на нашу батьківщину.

Росіянам «промивати мізки» починають із дитинства,у школах готують «путінюгенд». Свою чорну справу роблять державні ЗМІ, ТБ. У Скабєєвої, Симонян лунають заклики знищити Україну та українців. Російська влада, як колись гітлерівська, має за мету перетворити росіян на зомбі, керовану біомасу. На жаль, ексеримент вдався. На окупованих землях рашисти, як колись гітлерівці, спалюють українські книжки, катують українців, мародерствують. Українська пропаганда не сторює уявних ворогів, не закликає до захоплення чужих земель, закликає до відсічі загарбникам, що зазіхнули на нашу землю, свободу, хочуть нас знищити.

Дрібною причіпкою путінської пропаганди є  назва військової частини «Едельвейс», квітка не винна, вона не є ознакою нацизму. А от символ агресії Z – це половина свастики.

Дурнею є звинувачення нас у намаганні «дістати ядерну зброю». Хто її дасть!

Брехливою є заява Путіна: «Ми не воюємо проти народу України». А хто вбиває мирних людей, дітей у тому числі? Хто руйнує наші міста та села? Хто намагається знищити нашу цивільну інфраструктуру, полишити людей без електрики, тепла, води?

Найбільша брехня – це спроба наклеїти на українців ярлик нацистів. Та з наведеного очевидно, що в українців нема нічого подібного до нацизму. Нацистську ідеологію сповідують путіністи-рашисти, вони ж втілюють її на практиці, загарбуючи те, що їм не належить, руйнуючи інфраструктуру, оселі, вбиваючи українців. Та нациста Путіна чекає той же кінець, що й нациста Гітлера.

Ігор Дем’янчук,

Київ