Альфонси України: час змінився і клоуни інші

 
Виявляється, що більша частина відповідальних працівників виконавчої влади, а особливо –
депутатів, є кваліфіко­ваними альфонсами.
Не вдаючись у статистику або динаміку трансформації органів влади, хочу звернути увагу на один широкий аспект, хоча він і наповнений суб’єктивним змістом. Маючи досвід спілкування з представниками різних органів державної влади, мені завжди було цікаво спостерігати, як починається робочий день цього органу. Особливо вражали київські суди і прокуратури. До будівель цих установ під’їжджали круті тачки, переважно останніх моделей і чомусь переважно джипистого екстер’єру. Дивлячись на їхні колеса, приходило розуміння еквіваленту вартості кожного з них місячній зарплатні пацієнта. Крім коліс, такий автомобіль мав кузов і в кузові, а тому вартість всього автомобіля наближалася, а іноді й сміливо перебирала стотисячну цифру в американських гривнях. Що характерно, все це нікого не турбувало.
Особливо цікаво було спостерігати цей пейзаж десь під прокуратурою. Якщо судді вже більш-менш дорослі люди, то прокурорські працівники, віком до 30 років, які підкочували на роботу  на такому автомобілі, навряд чи могли на нього заробити, якщо б складали всю свою зарплату і не витрачали б на одяг і харчування протягом всієї своєї кар’єри після інституту. На них були написані великі церковно-слов’янські букви – «мздец».
Тепер уже нема цих розкішних автосалонів. Так, автомобілі стоять, але вже трохи скромніші і не в такій кількості, а під судами і взагалі карнавал відсутній як такий, бо й суддів в окремих районних судах залишилося чотири штуки на дві палати. А раніше «занесення» за посаду судді могло досягти суми з п’ятьма нулями в доларах. Черги стояли такі, що важко собі уявити. Пам’ятаєте, суддю Кірєєва, якого так любить Юлія Володимирівна, виписали з глухомані, щоб він закрив свої очі, як у феміди, і працював навпомацки. За це йому дали суддівську мантію судді найдорожчого суду першої інстанції загальної юрисдикці в Україні. Навіть «багиня» Отрош була поза грою.
Загалом, навіть візуально можна відзначити значні зміни, але головне навіть не це. Тепер з’явився величезний попит на послуги зі з’ясування того, звідки взялися ці автопарки, розкішні особняки та квартири, а головне – кошти на життя світських левів та левиць, які демонструють багато власть імущих. Ця тенденція виникла не сама собою, а тому, що ситуація почала змінюватися і вже все зрозуміло – в який бік. Леді і джентльмени розуміють, що якщо не сьогодні, то завтра, але обов’язково приїдуть співробітники деяких органів і зроблять просту математичну процедуру. В один стовпчик складуть усі доходи пацієнта, а в інший – всі видатки, що фіксуються за ним, з чого виявиться, що великі суми падають невідомо звідки.
Що характерно, державні службовці та депутатствуючий елемент не мають права на отримання додаткових доходів до їхньої офіційної заробітної плати. Тобто все, що з’явилося невідомо звідки, є свідченнями в корупційних діях. Приміром, більша частина подібних людей ніколи (до високої посади) не була помічена в якому-небудь рентабельному бізнесі, що давало б підставу казати про «справедливо зароблене». Всі дорогі придбання життя виникли виключно синхронно з одержанням владних повноважень.
І ось почався інший фестиваль. Виявляється, що більша частина відповідальних працівників виконавчої влади, а особливо – депутатів, є кваліфікованими альфонсами. Практично всі вони пояснюють свої придбання винятково подарунками або безпроцентними запозиченнями бабусь, мам, жінок, коханок або дочок. Що характерно, ці люди також не були помічені в особливих успіхах на ниві бізнесу, поки їхні чудові чоловіки не стали владою. Після цього бабусі, які все життя копали картоплю, несподівано стали бізнес-вуменшами з великими статками. Більше того, скоро буде затверджено особливий статус окремих жінок, під назвою «сеструха». Окремі депутати і депутатші зробили із своїх тупоголових сеструх грошові мішки, які їх нібито і спонсорують. Коханки купують квартири і позичають великі суми. Дочки-шмаркачки виявляються вовчицями бізнесу і спонсорують своїх непрофесійних татусів, які ніколи не писали законів, хоча вже три роки протирають штани на сидінні ВР.
Всім зрозуміло, що інвалід-колясочниця, що сидить на шиї в чоловіка – не найяскравіший вид депутата-утриманця. Значно цікавіші чоловіки, які прикриваються жінками, які, за їхніми словами, отримують незліченні прибутки незрозуміло з чого. Дуже скоро настане час, коли цих «геніїв» від бізнесу перевірятимуть дуже ретельно, і вони розкажуть, що це за гроші, за які вони спонсорували своїх безпомічних чоловіків. Ще Манька «Облігація» сказала, що не збирається «пихтіти за нього». Так і вони – розкажуть докладно, та ще й напишуть власноручно.
Із цього всього напрошується всього два запитання, відповіді на які повинні внести якусь ясність у цей ганебний цирк. Перше полягає в тому, що наш політичний бомонд вже настільки деградував, що офіційно оголосити себе альфонсом стало мало не престижно. Більше того, ці діячі вважають, що ідіоти з числа їхнього електорату спокійно заковтнуть ці заяви. Вони навіть не розуміють, що тим самим вони показують себе тупими неробами. Якщо тебе утримує коханка або бабуся, то що ти робиш у парламенті чи міністерському залі? Нехай там твоя бабуся сидить, вона вміє заробляти, а ти – тільки тратиш. Тобто, вся ця багаточисельна публіка розписується у своїй нікчемності.
Із цього напрошується ще одне запитання. Як можна слухати клоуна, який обіцяє за скільки-то там днів змінити Україну, якщо він живе на утриманні у своєї бабусі? Якщо ти живеш на гроші коханки і взяв у неї стільки грошей, що зі своєї офіційної зарплати будеш віддавати їх до кінця життя. Якщо все є саме так, як ти заявляєш, то ти просто ідіот. Якщо ти придумав цю казку для того, щоб відмити гроші, отримані з темних джерел, про які навіть заїкнутися не можна, то ти вважаєш ідіотами тих, кому ти це говориш.
Обидва варіанти є настільки тупими, що може виникнути запитання: для все це робити? Відповідь на нього досить проста і навіть банальна: жадібність. Всі ці діячі з самого початку прийшли у владу для того, щоб використовувати своє нове, високе положення для присвоєння великого бабла. Їм ніколи займатися своїми прямими обов’язками, оскільки весь свій час вони приділяють вибудовуванню схем, лобіювання чиїхось інтересів або отриманню та відпрацюванню замовлень.
Одразу після втечі  Януковича була сформована нова влада, в тому числі і від політичної сили, яка відзначалася у майданних ярангах, від самому початку. Зокрема, від неї було висунуто одного з міністрів уряду. Так от, за інформацією  практично з перших рук, цей дядько майже не з’являвся на робочому місці і не керував міністерством. Він просто збирав відкатки і не заважав підлеглим самим щось робити за профілем міністерства.
Приблизно такий же контингент зараз поселився в чумах на Грушевського, і грізно щось судить і вимагає, одночасно чекаючи грошей від бабусь, коханок, мам чи сеструх. Це не заважає їм збирати брови докупи і випускати з рота якісь загрозливі звуки.
Але якщо поставити цим діячам просте запитання: хто ти по життю, вони будуть змушені відповісти коротко і одним словом те, що не раз звучало в ефірі – альфонс. І ось ці альфонси закликають стати під їхні знамена? Може, якусь і партію склепають, яку згуртує єдина платформа? І назвуть її красиво та пафосно: Партія Альфонсів України.
А весь цей ганебний цирк ми спостерігаємо саме зараз тому, що час змінився, тому і клоун пішов інший.
 

АNTI-COLORADOS

ЕIZVESTIA.COM

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал