Україна вшановує пам’ять Георгія Ґонґадзе та загиблих журналістів

У день 24-ї річниці зникнення засновника “Української правди” вшановують усіх медійників, які віддали життя за правду.

Сьогодні, 16 вересня, Україна в скорботі вшановує пам’ять Георгія Ґонґадзе, засновника інтернет-видання “Українська правда”, та всіх журналістів, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок. Минає 24 роки з того дня, коли талановитий журналіст безслідно зник у Києві. Згодом його тіло було знайдено, проте замовник цього злочину досі не встановлений.

Незважаючи на те, що виконавці вбивства були покарані лише у 2016 році, ця трагічна подія назавжди залишила свій слід в історії України. Вбивство Ґонґадзе стало символом боротьби за свободу слова та незалежність українських медіа.

Сьогодні, у час повномасштабної війни, роль журналістів є більш важливою, ніж будь-коли. Вони ризикують життям, щоб розповісти світові правду про події в Україні. З початку вторгнення загинуло щонайменше 97 медійників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що з 16 до 22 вересня на Контрактовій площі у Києві працюватиме Алея пам’яті Георгія Ґонґадзе. Ця ініціатива Премії імені Георгія Ґонґадзе покликана вшанувати пам’ять усіх загиблих журналістів та нагадати про важливість свободи слова.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Георгія Ґонґадзе та всіх журналістів, які віддали своє життя за правду. Їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях. Ми продовжуватимемо боротися за свободу слова та незалежність українських медіа.

meta.ua