На здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2025 року

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка розпочинає прийом літературно-мистецьких творів з 16 вересня по 31 жовтня включно поточного року.

Відповідно до нового Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, затвердженого Указом Президента України від 10 вересня 2024 року № 626/2024,  внесення пропозицій для участі творів у конкурсі на здобуття Національної премії здійснюється культурними інституціями.

Культурна інституція може внести пропозицію щодо участі одного твору у конкурсі і лише в одній номінації.

Культурна інституція подає до Секретаріату Комітету документи за формами, які розміщено на сайті Комітету у розділі «Інформація» – «Порядок висунення творів» (див. Пункт 3. «Перелік та правила оформлення документів»). Адреса сайту: https://knpu.gov.ua/

До представлення  (див. Додаток 1) додаються:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

анкета, заповнена особисто кандидатом (див. Додаток 2);

копія паспорту;

копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду,

згода на обробку персональних даних (див. Додаток 3);

публічні відгуки у пресі на представлений твір, (оригінали або ксерокопії – в одному примірнику);

книги, фотоматеріали художніх робіт, аудіо- та відеозаписи, висунутих творів у 3-х екземплярах (книги, фотоматеріали художніх робіт, аудіо- та відеозаписи також подавати в електронному форматі).

Отримати консультацію щодо оформлення документів на здобуття Премії 2025 року можна в Секретаріаті Комітету за телефонами 270-59-49, 278-11-93 та електронною поштою: taras_kom@ukr.net.

Твори та документи надсилати поштою або залишати у поштовій скриньці Комітету на першому поверсі. Адреса Комітету: 01601, м. Київ, вул. Прорізна, 2, кім.404-405.

Особисто подати пакет документів можна за попередньою домовленістю  за телефонами: 270-59-49, 278-11-93.

 

Секретаріат Комітету