Пішов у засвіти великий друг України, фольклорист і українознавець, дослідник українського дисидентського руху Микола Мушинка

Секретаріат Національної спілки письменників України із сумом повідомляє, що в ніч з 12 на 13 вересня у Словаччині пішов із життя Микола Іванович Мушинка – відомий словацький фольклорист, українознавець, мистецтвознавець, літературознавець, бібліограф,  доктор філологічних наук, член Міжнародної комісії з дослідження національної культури Карпат та Балкан, голова Асоціації українців у Словаччині, іноземний член Національної Академії наук України.

Микола Мушинка залишив по собі вагомий науковий доробок, де досліджував лемківський фольклор у Югославії, Румунії, Польщі, Україні, західній Чехії та Моравії. Також він був дослідником українсько-словацьких літературних зв’язків і українського дисидентського руху.

Микола Мушинка назавжди увійшов в історію України як один із тих, чий багатолітній жертовний труд на розбудову нашої держави значно збагатив український культурний фонд, а тому славне ім’я цього великого друга України закарбовано назавжди в українських серцях.

 

Секретаріат НСПУ

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал