Гонконзька Epoch Times зупиняє друк газет після 23 років роботи

Гонконзьке відділення газети Epoch Times після більш ніж 20 років роботи вирішило призупинити друк нових номерів. Компанія оголосила про це рішення в п’ятницю.

Як повідомляє epochtimes.com.ua, ця новина з’явилася на тлі глобальної критики на адресу Пекіна через його спроби підірвати свободу слова та судову систему Гонконгу.

Го Цзюнь, головний редактор гонконзької газети The Epoch Times, сказав: «Я відчуваю глибокий жаль. Ми абсолютно незалежні й не перебуваємо під впливом китайської комуністичної партії. Таким медіа, як наше, дуже складно існувати в Гонконгу. Це свідчить про брехню КПК щодо принципу «одна країна – дві системи». Публічно вони заявляють одне, а за лаштунками займаються насильством та залякуванням. Ми – свідки цього».

Медіакомпанія заявила, що останній друкований номер вийде 17 вересня.

Видання змушене призупинити випуск друкованої версії, бо не може й далі орендувати приміщення друкарні та розв’язати інші проблеми, але як і раніше публікуватиме інформацію на сайті.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Газета висловила подяку своїм читачам та клієнтам, заявивши, що не втрачає надії, попри темряву, що йде від китайського режиму.

Гонконзьке відділення Epoch Times було засноване у 2001 році. Водночас останні кілька років репортери газети та друкарня зазнавали серйозних нападів.

Це не перша новина про закриття. Така тенденція триває в Гонконгу з 2020 року, коли Пекін запровадив у місті закон про національну безпеку. Він дає китайській владі підстави придушувати продемократичні протести та свободу слова.