Якісний ром піднімає настрій та знімає стрес. Помірне вживання напою позитивно впливає на здоров’я, зокрема поліпшує кровообіг, покращує травлення та зміцнює імунітет. У хорошому ромі містяться корисні антиоксиданти та мінерали. Саме такий напій виробляє компанія Бакарді. Бренд може пишатися своєю історією, яка бере початок у далекому 1862 році. Саме тоді Факундо Бакарді започаткував свою компанію. Чоловік помітив, що здебільшого це алкоголь карибських піратів. Він вирішив виправити цю ситуацію. Завдяки численним експериментам з’явився ром Bacardi з м’яким смаком та приємним ароматом. Його із задоволенням пили представники знаті, гурмани та пересічні громадяни. Спиртне Факундо не було схоже на жоден напій того часу. Нащадки зберегли унікальний спосіб його приготування та створили нові лінійки, які можна придбати й в Україні.
Правила подачі напою
Як й інші види алкоголю, ром має свій етикет споживання. Зазвичай подають спиртне кімнатної температури — 18–20°. Якщо йдеться про білий варіант, то ним пригощають до початку трапези. Налийте його у невеликі чарки та запропонуйте гостям. Білий ром сприяє появі апетиту, а також допомагає розслабитися. Темний різновид подають після страв. Його п’ють у чистому вигляді або з льодом. Під час тривалого спілкування заведено споживати такий ром, зігріваючи його теплом рук, насолоджуючись смаком та ароматом. Цей варіант також подають до десертів. Якщо ви зібралися за столом із друзями, то можна поставити на стіл уже відкриту пляшку рому. На офіційних заходах напій відкорковується безпосередньо перед гостями. Для подачі використовуються невисокі склянки з масивним дном. Також можна взяти для цієї мети келихи-тюльпани та чарки. Посуд не рекомендується попередньо охолоджувати. Конденсат, який з’явиться під час нагрівання, може розбавити напій та нашкодити його смаку.
З чим поєднувати ром
Дехто вирішує подати до напою закуску. З ромом чудово поєднуються:
- фрукти;
- тверді сири;
- нежирне в’ялене м’ясо;
- ковбаски;
- шоколадні десерти.
На стіл ставлять нарізку з цитрусових, канапе з м’ясом чи морепродуктами, оливки, сирну тарілку. Напій можна поєднувати із соком, содовою, колою, які використовуються як для розбавлення рому, так і для його запивання. Бакарді смакує й у складі коктейлів. На основі нього готують «Піна коладу», «Мохіто», «Куба лібре», «Дайкірі», «Ураган». Для цього ром одного або декількох видів поєднують з лаймом, лимоном, апельсиновим соком, содовою, колою, лікерами та сиропами. Інгредієнти для приготування можна знайти на maudau.com.ua. Ви можете експериментувати з рецептурою, створюючи нові композиції. Однак пам’ятайте, що ром доволі міцний, тому варто вживати напій помірковано. Не варто запивати його іншим алкоголем. Дотримання простих правил допоможе вам насолодитися Бакарді та створити приємну атмосферу під час його споживання.
Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал