«Проростання в осінь»: у Кропивницькому відбувся творчий вечір поетеси Любові Єременко

22 серпня в Музеї мистецтв міста Кропивницького відбувся оригінальний літературний вечір поетеси Любові Єременко.

«Проростання в осінь» – такі назву для розмови з читачами обрала поетеса, наголосивши, що проростання дає змогу продовжуватися, тривати, долати, перемагати, адже людська душа, як і все живе, вкорінюючись – вростає, а випростуючись у вись – проростає через все, що готує їй життя.

Модерувала зустріч поетеса й літературознавиця, кандидатка філологічних наук, голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України Надія Гармазій.

Захід розпочав виступ Аріни Гонжі – доньки письменниці, яка й представила власне бачення творчого доробку своєї мами, виконавши пісню, яка асоціюється з ліричним і філософським осердям її внутрішнього світу.

Після цього Надія Гармазій вручила Любові Єременко квиток члена Національної спілки письменників, привітавши поетесу зі вступом до цієї спільноти.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Літературний вечір став невимушеною розмовою про сокровенне, адже поетеси вели діалог про актуальні сьогодні для всієї письменницької спільноти питання – яким є мистецтво війни, чи змінила війна загалом ставлення письменників до літературних премій, якою мірою є необхідними ці премії. Торкнулись у розмові й питання щодо ролі соціальних мереж у сучасному літературному процесі. Не менш актуальним і для Любові і для Надії стало обговорення проблеми відсутності сьогодні фахової критики в літературному процесі та її підміна критиканством і компліментарністю. «Для мене у творчості важливо висловлювати свої емоції, тому мої вірші передають різні почуття. А ще в творчості важливо мати свободу. Я сприймаю об’єктивну критику від професійних літераторів і не сприймаю критиканства», – наголосила Любов Єременко.

Захід минув у атмосфері творчої радості, адже Любов Єременко, відповідаючи на запитання присутніх, читала багато поезій, даючи змогу відчути разом з нею, як відбувається проростання в осінь.

Чільне фото: Надія Гармазій і Любов Єременко

 

Пресслужба Кіровоградської обласної організації НСПУ

Фото – Оксана Віжевська.