«Поезія без укриття» йде до читачів Кропивницького

Антологія «Поезія без укриття» побачила світ у видавництві «Discursus» на початку червня і вже активно присутня в культурному житті України. У різних містах відбуваються онлайнові й офлайнові заходи з презентації видання. Зокрема, про книгу вже говорили у Львові, Сумах, Києві, Херсоні.

Як повідомляють організатори, 21 червня розпочалися презентації цього особливого видання у Кропивницькому. В передмові до видання йдеться, що саме в цьому місті на Інгулі виник задум видати таку книгу. Нагадаємо, що ініціатором видання став обласний осередок Кіровоградської НСПУ.

Перша публічна розмова про книгу відбулася в приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Володимира Панченка м. Кропивницького. Участь у презентації взяли автори книги: Оксана Буянова, Надія Гармазій, Сергій Гейко, Роман Любарський, Ольга Могильда, Валентина Саєнко, Павло Чорний. Під час заходу присутні мали змогу почути вірші в авторському виконанні, а також дізнатися про те, як тривала робота над створенням антології.

Упродовж найближчих тижнів у Кропивницькому планують представити книгу в різних локаціях міста. Як зазначають організатори, усі презентаційні заходи будуть різними за жанром, що зробить їх цікавими для громадськості.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зокрема, вже 27 червня в приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва імені Євгена Маланюка відбудеться захід під назвою «(НЕ)розстріляна поезія: знайомство з книгою та її авторами». Під час цієї зустрічі до розмови будуть залучені автори з різних міст України за допомогою сучасних інтернет-технологій.

На 29 червня заплановано провести круглий стіл на тему: «Література в умовах війни» за участю авторів антології, науковців, журналістів, видавців. Ця подія відбудеться в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д. Чижевського.

10 липня у Кропивницькому на містян чекає захід «Поезія і музика без укриття», під час якого присутні зможуть почути живе виконання поезії та музики. Захід планують організувати у волонтерському просторі «Мир 2.0.».

15 липня автори антології «Поезія без укриття» запрошують у садок Літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого на перфоманс «Озброєні словом».