Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy

Після вторгнення до України Росія планує кампанію арештів і вбивств ворогів Путіна. Як пише detector.media, про це з посиланням на розвідувальні дані повідомляє сайт Foreign Policy. Як зазначає інтернет-видання, це інформація з чотирьох джерел, що мають відношення до американської розвідки, а також дані з повідомлення чиновника.

За цією інформацією, Росія може напасти на відомих політичних опонентів, антикорупційних активістів, білоруських і російських дисидентів, які переїхали до України.

«Як свідчать попередні випадки, Росія знову спробує вдатися до методу залякування та репресій», – сказав американський чиновник на умовах анонімності.

«Ці дії, які в минулих російських операціях передбачають цілеспрямовані вбивства, викрадення/насильницькі зникнення, затримання та застосування катувань, ймовірно, будуть спрямовані на тих, хто виступає проти дій Росії. Сюди можна зарахувати російських та білоруських дисидентів в Україні, журналістів та антикорупціонерів, а також такі вразливі групи, як релігійні та етнічні меншини чи LGBTQI+», – сказав чиновник.

Адміністрація Байдена вражена тим, наскільки формалізовані ці списки, відзначає FP. За даними, які отримав сайт, до ворогів зарахували усіх нелояльних до дій Росії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, в останні місяці американські ЗМІ посилили градус тривожності щодо російської агресії. Це частина комунікаційної стратегії, стверджують джерела CNN.

Опівночі президент США Джо Байден повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну у найближчі дні. Путін вже прийняв це рішення, сказав президент Сполучених Штатів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.