В Естонії відбулася презентація українського графічного роману “Діра”

В Таллінні у співпраці Конгресу українців Естонії, Спілки естонських письменників, талліннського Центру української культури, за сприяння Посольства Естонії в Україні відбулася презентація графічного роману “Діра” авторства художника Сергія Захарова Serg Zakharov. Переклад тексту естонською мовою здійснив Марек Літневський. Про це повідомляє ukrpohliad.org.

На заході були присутні посол України в Естонії Мар’яна Беца, секретар Посольства Леонід Третяк, голова естонської парламентської комісії із закордонних справ Марко Міхкельсон Marko Mihkelson.

“Діра” – напевно, найбільш влучна назва для книги, яка розповідає про події на окупованій російськими агресорами частині Донецької області – так званій ДНР. За словами автора книги, художника Сергія Захарова, його рідний Донецьк – донедавна сучасний, квітучий, сповнений життя – в окупації перетворилося на сповнене безнадії провінційне місто.

Жанр книги “Діра” визначено, як графічний роман – через малюнки автор подає своєрідний літопис початку окупації, розповідає про катівні “ДНР”, в одній з яких він був ув’язнений.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Книга видана в Україні за сприяння Міністерства інформаційної політики України та громадської організації “Українська ініціатива” (керівник Юрій Косенко). Перекладена вісьмома мовами з метою поширення правдивої інформації про російську агресію в Україні.

В Естонії планується безкоштовно поширювати її через бібліотеки, книгарні, різні інші заклади.

Велика подяка Katya Novak – Botnar за докладені зусилля щодо організації заходу, послу Естонії в Україні Kaimo Kuusk за сприяння щодо доставки книг до Естонії та всім причетним до видання та поширення книги.

Дякуємо за світлини Ксенії Сулаєвій.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.