З’явився додаток, який перетворює селфі на портрети в стилі картин Леонардо да Вінчі

Додаток Da Vinci Face дозволяє користувачам перетворювати свої селфі на портрети в стилі картин Леонардо да Вінчі завдяки технології штучного інтелекту.

Як пише suspilne.media, про це повідомляє Your Art.

Програму створила інноваційна компанія Mathema, розташована у Флоренції. За словами представника компанії Массіміліано Белліні, додаток Da Vinci Face — це спроба відродити пишність італійського Відродження за допомогою технологій штучного інтелекту. Також у Mathema стверджують, що під час створення додатку компанія запровадила нову “технологію глибокого вивчення”, яка використовує 500 мільйонів параметрів під час аналізу.

Як коментують розробники, створення додатку ускладнював особливий стиль Леонардо да Вінчі, а саме — унікальна техніка роботи зі світлотінню. При роботі над Da Vinci Face використовувались й архівні джерела.

Однією з найвідоміших картин Леонардо да Вінчі є “Мона Ліза”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Що відомо

  • У 2021 році за результатами дослідження стало відомо, що у Леонардо да Вінчі є 14 живих нащадків. Генеалогічне дерево родини італійця було створене після того, як вчені опрацювали понад 600 історичних документів.
  • У 2021 році вчені з Франції та Німеччини дійшли висновку, що бюст богині Флори створив не Леонардо да Вінчі, як вважали раніше.
  • У 2021 році у Національному музеї Прадо в Мадриді проходила виставка “Леонардо та копія “Мони Лізи”. У її каталозі авторство картини “Спаситель світу” приписували невідомому автору.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.